Press release from Companies

Published: 2019-10-11 08:45:05

Beyond Frames Entertainment AB: Cortopia har lanserat spelet WANDS på PlayStation VR

Beyond Frames Entertainment AB:s helägda spelstudio Cortopia har lanserat spelet Wands på Sony PlayStation VR (PSVR). Wands har, som tidigare kommunicerats, varit ett av de globalt mest sålda VR-spelen på Facebookägda VR-plattformarna Oculus Go, Oculus Quest och Samsung Gear VR.

”Detta är ytterligare en viktig lansering för oss. För tre veckor sedan lanserade vi Wands på Oculus Quest, vilket blev väldigt lyckat. Nu adderar vi även PlayStation VR till de plattformar som man kan spela Wands på. Detta blir den andra lanseringen på PlayStation för oss på kort tid nu, vilket visar på hur mycket vi tror på denna plattform för VR-spel. Wands är ett av få multiplayer-spel i VR med ett starkt community och det är viktigt för oss att bibehålla denna position och att även bredda tillgängligheten till fler etablerade plattformar.” säger Mikael Söderström, tf VD för Beyond Frames Entertainment AB (publ)

PSVR är ett VR-headset från Sony som kopplas in direkt till en PlayStation-konsol. Sony kommunicerade i början av året att de vid den tidpunkten sålt över 4,2 miljoner PSVR-headset till PlayStation.

Mer information om spelet Wands finns på hemsidan: https://www.wandsgame.com/

ir@beyondframes.com
+46 (0)79 100 22 90

Beyond Frames Entertainment är ett bolag verksamt inom dataspelsindustrin. Bolagets målsättning är att attrahera kompetenta spelutvecklare med en gemensam vision: att skapa intressanta och roliga spelupplevelser av hög kvalitet baserat på teknologi inom VR och AR.

Beyond Frames strategi är att samla oberoende spelstudios under samma paraply. Avsikten är att detta ska ske dels genom förvärv av spelstudios, vilka bevisat att de kan utveckla och marknadslansera spel med stor spelglädje, dels  genom organisk tillväxt.

Läs mer hos Cision
Read more about Beyond Frames Entertainment AB