Press release from Companies

Published: 2019-10-16 11:38:51

EcoRub AB: Styrelseledamot sökes till EcoRub AB

EcoRub är ett tillväxtbolag som utvecklar material och produkter av återvunnet gummi. Över 20 års kunskap och erfarenhet har resulterat i en rad patenterade tekniker som bearbetar återvunnet gummi och återvunnen plast till nya kostnadseffektiva och hållbara gummi- och plastmaterial som på vitala områden har bättre egenskaper än ursprungsmaterialet. Bolagets verksamhet bidrar därigenom till en mer hållbar utveckling. 

Affärsidé

EcoRubs affärsidé är att vara ledande i omvandling av återvunnet gummi och plast till nya produkter som ger kunderna ökad konkurrenskraft på väg mot en global cirkulär ekonomi. Bolaget etablerades under 1995 och har sitt huvudkontor i Hökmark. 2014 noterades EcoRab AB på Spotlight Market (dåvarande Aktietorget).   ?>?> Läs mer om bolaget

Profil på ledamoten

Då bolaget står inför en ny tillväxtfas och idag verkar på en internationell marknad, finns en medvetenhet i styrelsen om att det krävs en satsning kring att utveckla rutiner, processer och etablering av en ny ledningsstruktur. 

Därför söker EcoRub till sin styrelse en analytisk och resultatdriven ledamot som med mycket goda kunskaper inom organisation, kompetensförsörjning och HR kan stärka upp befintlig styrelse, som idag består av sex ledamöter (inklusive vd). En person som med hög integritet och stort engagemang deltar i styrelsens diskussioner och har mod att ifrågasätta och komma med egna initiativ.

Förväntningar på ledamoten
Han/hon ska:

  • Ha erfarenhet av framgångsrikt förändringsarbete i företag med fokus på effektivitet och affärsnytta
  • Kunna förstå, analysera och föreslå förbättringar av företagets rutiner och processer på såväl lednings- som på styrelsenivå
  • På ett ansvarstagande sätt ha mod att utmana vanetänkande och stimulera till nytänkande
  • Vara en resultatdrivande teamspelare 
  • Ha god förståelse för, och gärna erfarenhet av, styrelseuppdrag (Certifikat eller diplom i styrelsearbete är meriterande)
  • Vara affärsmässig och kunna läsa, analysera och kommentera företagets ekonomiska rapportering
  • Erfarenhet av styrning av mindre noterade bolag är en merit

Ansökan

Om du är intresserad av uppdraget och anser att du har rätt kvalifikationer ber vi dig mejla din ansökan till valberedningens ordförande Suzanne Sandler på valberedningen@ecorub.se  senast den 21 oktober. Märk/Ämne: H19 Styrelseledamot EcoRub, skriv en kort text om varför du är intresserad och kvalificerad för uppdraget. Bifoga ett akuellt Cv gärna formulerat ur ett styrelseperspektiv.

Åke Paulsson

CEO

ake.paulsson@ecorub.se 

+46 70 66 34 174

EcoRub AB (publ):
EcoRub är ett miljöteknikföretag.

Bolaget har ett hybridmaterial TPRR - ThermoPlastic  Recycled Rubber- som är  patenterad.  Bolaget  blandar termoplaster, gummipulver  och ibland organiska fibrer som trämjöl, rörflen, mm för att skapa ett nytt material – ekologiskt gummi - med unika materialegenskaper. Egenskaperna är bland annat utmärkt åldringsbeständighet, slagtålighet och att materialet lätt kan återvinnas. Materialet är avsett för formsprutning i den typ av formsprutningsmaskiner som används inom plastindustrin. Materialet finns även i form av gummiduk, mattor och skivor.

Ecorub’s affärsidé är att vara ledande i omvandling av återvunnen gummi- och plast till nya hybridprodukter med vår TPRR® teknologi.  

Genom denna kan återvunnet material ges egenskaper som på vitala områden är bättre än det ursprungliga materialet.

Vi hjälper företag på en global marknad att öka sin konkurrenskraft genom att delta i en cirkulär ekonomi.

Läs mer hos Cision
Read more about EcoRub AB