Press release from Companies

Published: 2019-12-05 08:44:32

Josab Water Solutions AB: Josab går vidare med förvärv av del i Checoa inom Waste Water i Kina

Josab Water Solution AB har idag tecknat avtal om att gå vidare med förvärvet av 20% i Checoa (Shanghai) Environmental Technology Co., Ltd.

Josab informerade marknaden om ett underskrivet LOI 19 september 2019 vilket nu, efter genomförd DD process, inkluderande ekonomiska, tekniska och legala delar, har gett underlag för Josabs styrelse att gå vidare med dessa planer.

Affären inkluderar att Josab förvärvar 20% av aktierna i Checoa, betalning sker med egna aktier, samt att Josab erhåller en option att förvärva ytterligare 55,2% av aktierna i Checoa inom 12 månader, även detta genom betalning med egna aktier. Josab kommer i samband med köpet av 20% i Checoa rikta en emission till säljaren om 2 miljoner aktier i Josab.

Parterna skall den närmaste tiden uppfylla några administrativa åtaganden, bl.a. skall säljaren erhålla vederbörliga tillstånd för avyttring till utlandet, parterna skall ta fram ett JV-avtal, ägaravtal, vilka är en presumtion för affärens genomförande. När dessa åtaganden är på plats kommer Josab att kalla till en extra bolagsstämma för beslut om affärens genomförande, och i samband därmed också presentera alla detaljer i affären. Detta beräknas ske i slutet av januari, eller i början av februari 2020.

Johan Gillgren, VD, Josab Water Solutions AB, säger att, "vi har under processens gång blivit övertygade om att detta är rätt steg för Josabs utveckling. Vi kommer in på marknaden för Waste Water i Kina genom ett redan lönsamt och innovativt företag med ekologiska och hållbara lösningar, bra organisation med mycket kompetent personal, tidigt i dess livscykel, med flertalet pågående projekt och en stor efterfrågan från marknaden på bolagets lösningar. Vi kan också se tydliga synergier med vår övriga verksamhet i Kina, det nyligen beslutade JV samarbetet, och får genom denna affär en bredd och potential för affärer och samarbeten inom hela vattenkedjan, vilket vi ser som en unik möjlighet för Josab”.

Denna information är sådan information, som Josab Water Solutions AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades genom ovanståendekontaktpersons försorg för offentliggörande den 5 december 2019.

Stockholm den 5 december 2019

För ytterligare information kontakta:

Johan Gillgren                                                                                                   

VD, Koncernchef                                                                

Josab Water Solutions AB (publ)                                  

Telefon: +46 (0)8 121 389 00                                                                  

E-mail: johan.gillgren@josab.com

Checoa (Shanghai) Environmental Technology Co., Ltd, ett företag baserat i Shanghai. Bolaget startade år 2011, och har upparbetat en mycket stark produktportfölj under flera års tid, och jobbar främst mot mat och dryckes-, läkemedels-, kemikalie-, petrokemisk-, bil- och reservdels-, metall- och halvledarindustrin. Bolagets etableringsområde är östra delen av Kina där en stor del av den tunga industrin är lokaliserad.

Bolaget bedriver mycket forskning, har 2 egna laboratorier, och samarbeten med flera etablerade labb i olika världsdelar. Bolagets produkter byggs oftast externt men i övrigt har bolaget allt från labb, konstruktion, implementering och systemunderhåll in house.

Checoas lösningar omfattar ett fullt spektrum av lösningar, för giftigt utsläpp från ovan omnämnda industrier, och klarar avfall som oftast har låg biologisk nedbrytbarhet, genom mycket avancerade tekniker för filtrering på media, membran, biologiska och fotokemiska processer. Det är patenterade metoder som omvandlar giftigt avfall till små molekyler som sedan kan brytas ner biologiskt.

___________________________________________________________________________________________________________________

Om Josab Water Solutions AB

Josab Water Solutions AB tillverkar och säljer ekologiska vattenreningslösningar baserade på bolagets patent med det unika filtermaterialet Aqualite™. Josab Water Solutions AB har idag fyra helägda dotterbolag, Josab Hungary Kft, Josab India Pvt Ltd, Josab China Ecological Water Treatment Systems Co Ltd samt JOSINT Financial Services AB.

Josab Water Solutions AB är listat på Spotlight Stock Market med koden JOSA.

Läs mer hos Cision
Read more about Josab Water Solutions AB