Press release from Companies

Published: 2020-01-21 17:44:56

Smoltek Nanotech: Förhandlingarna med Imec om industriellt kompatibel process-demonstration har avslutats

Smoltek meddelar att förhandlingarna med forskningsinstitutet Imec om demoproduktion av CNF-MIM-kondensatorer i industriellt kompatibelt CMOS-format har avslutats. Smoltek väljer att istället prioritera sina relationer med industripartners vilket bedöms ge mer fördelaktiga produktionsmöjligheter.

Smoltek meddelade att förhandlingar inletts med Imec den 6 mars 2019, och denna relation har varit ett av Smolteks möjliga spår för demoproduktion av bolagets CNF-MIM-kondensatorer i industriellt kompatibelt CMOS-format, så kallat 300mm-format.

Smoltek har sedan dess successivt fördjupat sina relationer med industriella aktörer inom halvledarbranschen vilka bedöms kunna erbjuda möjligheter att inleda demoproduktion som närmare motsvarar kommersiell tillverkning. Mot bakgrund av detta förväntar sig bolaget inte några negativa konsekvenser av dagens beslut.


- Våra förhandlingar med Imec har varit lärorika, men det har visat sig att det bland annat skulle krävas investeringar i ny processteknik från deras sida för att kunna gå vidare med detta projekt. Då vi idag fokuserar mer på andra möjliga spår för vår kommande demoproduktion håller vi med Imec om att det inte är lämpligt att gå vidare med det här projektet, säger Anders Johansson, VD för Smoltek.

För ytterligare upplysningar kontakta:  
Anders Johansson, VD för Smoltek Nanotech Holding AB
Telefon: 0708-39 36 93 / Mail:
anders@smoltek.com  

Smoltek är ett globalt verksamt företag som utvecklar processteknik och koncept för applikationer baserade på kolnanoteknik, i första hand för halvledarindustrin. Bolaget skyddar sin unika teknik genom en omfattande och växande patentportfölj, bestående av ett 90-tal sökta patent varav 54 stycken idag är beviljade. 

Marknadssegmentet där Smoltek huvudsakligen är verksamt benämns som "advanced packaging" (avancerad kretspaketering) och bedöms växa med en genomsnittlig tillväxt per år (CAGR) om 7,0 procent under perioden 2017-2023 och uppnå ett marknadsvärde om 39,0 MdUSD år 2023 (Källa: Marknadsundersökningsföretaget Yole Développement i rapporten "Status of the Advanced Packaging Industry 2018"). 

Bolagets aktie är listad på Spotlight Stockmarket sedan 2018-02-26 under kortnamn SMOL.

Denna information är sådan som Smoltek Nanotech Holding AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 21 januari 2020.

Smoltek Nanotech Holding AB
PIONEERING CARBON NANOTECHNOLOGY
+46 (0) 31 760 52 00 53
info@smoltek.com
Smoltek Nanotech Holding AB specialiserar sig på tillverkningsteknologi för kolnanostrukturer med inriktning på halvledarindustrin. Bolagets unika teknologi möjliggör tillverkning av halvledarkomponenter med mindre formfaktorer, högre prestanda och lägre energiförbrukning.

Läs mer hos Cision
Read more about Smoltek Nanotech