Press release from Companies

Published: 2020-02-06 09:56:41

QuiaPEG Pharmaceuticals Holding AB: Framgångsrik utveckling av analysmetoder för QPG-1029

QuiaPEG Pharmaceuticals Holding AB (publ) ("QuiaPEG"), som utvecklar förbättrade och patenterbara versioner av kliniskt validerade eller redan godkända läkemedel med hjälp av bolagets unika teknologiplattform, meddelar i dag att bolaget i samarbete med ett välrenommerat globalt kontraktsforskningsbolag har utvecklat bioanalytiska metoder för läkemedelskandidaten QPG-1029 (PEG-liraglutid) och den aktiva läkemedelssubstansen liraglutid.

Bioanalytiska metoder används för att koncentrationsbestämma läkemedel i biologiska vätskor, exempelvis blodplasma, vilket är nödvändigt för utvärdering av hur ett läkemedel omsätts i kroppen.

"Detta är en viktig milstolpe för vårt fortsatta utvecklingsprogram och möjliggör en detaljerad analys av QPG-1029. Resultat från en farmakokinetisk studie och effektdata från en s k proof-of-principle studie, kommer att presenteras i närtid.", säger QuiaPEG:s VD Marcus Bosson.

QPG-1029 är en förbättrad version av det befintliga läkemedlet liraglutid, för behandling av diabetes och fetma. Innan de senare delarna av det prekliniska programmet och den första kliniska studien initieras kommer analysmetoderna att genomgå en mer omfattande utvärdering i form av en valideringsprocess där ytterligare parametrar analyseras för att verifiera metodernas tillförlitlighet.

För ytterligare information kontakta:

Marcus Bosson

Verkställande direktör

Tel: +46 (0) 70 693 12 53

E-mail: marcus.bosson@quiapeg.com www.quiapeg.com

Denna information är sådan information som QuiaPEG Pharmaceuticals Holding AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt lagen (1991:980) om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 6 februari 2020.

Om QuiaPEG Pharmaceuticals

QuiaPEG Pharmaceuticals Holding AB bedriver verksamhet inom forskning och utveckling samt kommersialisering av läkemedel baserat på bolagets unika patentsökta teknologiplattform, Uni-Qleaver®. Bolaget utvecklar förbättrade och patenterbara former av läkemedel, som är under utveckling eller som redan godkänts av läkemedelsmyndigheter. Dessa förfinade och förbättrade former av läkemedel bygger på Uni-Qleaver®.

Bolagets aktie är noterat på Spotlight Stock Market sedan 29 mars 2017.

Läs mer hos Cision
Read more about QuiaPEG Pharmaceuticals Holding AB