Reports

Published: 2020-02-20 09:00:00

Novus Group International AB: KVARTALSRAPPORT Q2 - OKTOBER 2019 till DECEMBER 2019

Årets andra kvartal innebar en stark återhämtning jämfört med kvartal 1. En del av Q1:s förlust finns kvar, men den har minskat med en tredjedel och kvartalet resulterade i en vinst på nästan samma nivå som under motsvarande kvartal föregående år. Ett starkt fokus på försäljning ger resultat.

Under perioden har också ett par produkter lanserats. Novus Livsmedelsbarometer har på ett konkret sätt öppnat upp dörren tydligare för FMCG, där Novus tidigare varit svagare. Genom att lansera intressanta produkter och kunskap inom områden är ett sätt för Novus att nå nya branscher.

Alternativet till att undersöka är att gissa - i Novus inställning är att  det aldrig är någon bra för ursäkt att gissa i stället för att skaffa sig kan få kunskap kring marknader och kunder genom bra undersökningar. När många andra undersökningsföretag fokuserar på att leverera billig data, och gör sig därmed ännu mer sårbara för automatisk datagenerering, fortsätter Novus att stärka sin position som kunskapsföretag. Våra undersökningar levererar värdefull kunskap, som hjälper våra kunder att förstå sin marknad och fatta strategiska beslut om vägen framåt.

I Novus bolagsutveckling som baseras på kompetens och samtidigt kunna fortsätta växa är kan det leda till att lönsamheten tillfälligt går ned, vilket är det vi sett under detta halvår. Det krävs en investeringen i humankapital och kollektiv kunskap vilket i sin tur leder till att vi kan leverera ovärderlig kunskap till våra kunder.

Det Novus som min far grundade, där jag tillträdde som VD för nio år sedan, utvecklas hela tiden. Vi har ökat förväntningarna hos undersökningskunder på vad det kan innebära att köpa och få nytta av undersökningar. Novus' ställning på svenska marknaden är helt unik. Novus är i dag ett kunskapsföretag som är inblandat i det strategiska arbetet inom olika företag och organisationer. Vi verkar dessutom som rådgivare och bollplank inom flera branscher även inblandad i diskussioner kring demokratins och medias utveckling. Behovet av en oberoende kunskapsleverantör som förstår och kan förklara mänskligt beteende har nog aldrig varit så stort som idag. Novus' position har aldrig varit starkare. De produkter som levererats under detta halvår är ett bevis; Novus Academy, Novus' föreläsningar och Novus' rapporter. Den faktiska kärnan i allt vi skapar är och har alltid varit Novus' skickliga undersökare och kunskapen våra trovärdiga undersökningar ger.

Torbjörn Sjöström - VD Novus

Torbjörn Sjöström

VD
Novus
Epost: Torbjorn.sjostrom@novus.se
Tel: 08 128 196 71

Novus är ett fullservicebolag som genomför undersökningar med metoder bäst lämpade att ge svar på det som behöver undersökas.

En undersökning definieras som en metod och en process för att få kunskap. Det går ut på att beskriva och förklara, för att skapa förståelse. En undersökning från Novus består av två delar, datainsamling och analys. Novus´ kunder vill generellt ha svar på Hur; hur får jag fler kunder, fler medlemmar etc.
För att förstå det behöver man svar på tre saker:

VadVarförHur

En Novusundersökning hjälper till att svara på vad, förklara varför och ger råd om hur detta är användbart i kundens verksamhet.

Novus Group International AB (publ) erbjuder undersökningar och rådgivning inom Opinion (opinions- och samhällsmätningar), Marknad (varumärke & kommunikation affärsutveckling samt media) och Loyalty (kund & medarbetare).

Novus Group International bedriver sin verksamhet i Stockholm. Bolaget är noterat på Spotlight stockmarkets (hette tidigare Aktietorget) sedan juni 2007.

Läs mer hos Cision
Read more about Novus Group International AB