Reports

Published: 2020-02-21 06:00:00

Double Bond Pharmaceutical International AB: DBP International AB: Bokslutskommuniké 2019

Resultat och finansiell ställning

Finansiell översikt  KONCERN Kvartal 4 2019

Totala intäkter uppgick till 2,9 (0,8) MSEK

Rörelseresultatet uppgick till -1,4 (-2,2) MSEK

Periodens resultat uppgick till -1,4(-2,3) MSEK  

Resultat per aktie uppgick till -0,09 (-0,09)

Finansiell översikt KONCERN Januari till DECEMBER 2019

Totala intäkter uppgick till 5,5 (0,8) MSEK

Rörelseresultatet uppgick till -13,6 (-10,9) MSEK

Periodens resultat uppgick till -7,8 (-11,1) MSEK 

Resultat per aktie uppgick till -0,30 (-0,46)

Finansiell översikt MODERBOLAG Kvartal 4 2019

Totala intäkter uppgick till 0,0 (0,0) MSEK

Rörelseresultatet uppgick till -0,2 (-0,3) MSEK

Periodens resultat uppgick till -12,4 (-17,6) MSEK 

Resultat per aktie uppgick till -0,48 (-0,68)

Finansiell översikt MODERBOLAG Januari till DECEMBER 2019

Totala intäkter uppgick till 0,0 (0,0) MSEK

Rörelseresultatet uppgick till -1,1 (-1,7) MSEK

Periodens resultat uppgick till -18,9 (-19,1) MSEK 

Resultat per aktie uppgick till -0,73 (-0,74)

 

VD har ordet

Jag ska börja med det viktigaste i bolagets utveckling - pågående företrädesnyemission om ca 15 MSEK och syftet med tidigareläggningen av kommuniké. Detta för att ge mer information så tidigt som möjligt för investerare under teckningsperioden. Jag hade sammanfattat situationen med Double Bond i Investerings Memorandumet för en vecka sedan och vill även här upprepa samma ord:

"Framgång kommer vanligtvis till dem som är för upptagna för att leta efter den" sa H. D. Thoreau, och under förra året var vi så upptagna med alla våra projekt att vi inte ens hann se Double Bond Pharmaceutical Internationals utvecklingsframgångar! Och de var många!

TEMODEX / SI-053

Marknaden, patienter och läkare väntar på produkten. Idag saknar majoriteten av hjärntumörpatienterna effektiva kemoterapibehandlingar. Därför är idén med Temodex / SI-053, att öka koncentrationen av den aktiva substansen med lokal administrering av produkten, mycket uppskattad. Våra presentationer av produkten till värdens bästa experter inom neuroonkologi väckte stort intresse - en idealisk behandling måste vara effektiv, lätthanterlig, intuitivt förståelig. "I rätt tid, på rätt plats" är vårt motto gällande Temodex / SI-053.

Efter rådgivningsmötet med myndigheterna (EMA) minskade vi de regulatoriska riskerna - vi vet nu exakt vilka studier som måste kompletteras för att kunna starta klinisk utveckling av SI-053 i EU. Produktionen är säkerställd, sista prekliniska studierna är igång, klinikerna i EU för klinisk prövning är identifierade. Nu ser vi fram emot nästa viktiga mål - start av fas I! Fas I är viktig för oss också för att med den kommer vi att ha mycket bättre läge under våra förhandlingar med potentiella partners.

Medan utvecklingen av SI-053 pågår förbereder vi introduktionen av Temodex i Latin Amerika och letar efter nya marknader.

BELOGAL® PRODUKTERNA

"I rätt tid, på rätt plats"! Det kan inte vara bättre än att kunna leverera aktiva substanser till det ställe i kroppen där de ska fungera.

Pågående valideringsarbete för BeloGal® plattformen med konsortium i samband med Eurostars Belopenem ger viktig information för vidareutvecklingen av våra "egna" BeloGal®-baserade produkter SA-033 och SA-042.

FARMPHARMA

Det blir allt mer aktuellt med interferonbaserade veterinärläkemedel. Det är inte bara på grund av svinin-fluensapandemin och coronavirus, man måste också sluta med överanvändningen av antibiotika hos djur, vilket är en viktig orsak till resistensutveckling.

DRUGSSON

Vi sitter på två stolar - som utvecklare och som distributör. Vi hittar nya spännande produkter, vidareutvecklar vår leverans- och samarbetsinfrastruktur.

Hur kan man beskriva Double Bond Pharmaceutical International med några ord? "Ett mycket diversifierat bolag som driver läkemedelsprojekt med låg risk".

Tack för förtroendet!

 

Igor Lokot,

verkställande direktör på Double Bond Pharmaceutical International AB (publ)

 

DS:  Det är bara 5% sannolikhet att lyckas nå marknaden för läkemedelskandidater inom onkologi som börjar testas i fas I. Vilken sannolikhet har DBP att lyckas med SI-053 om Temodex är kliniskt beprövat och registrerad i Belarus? Jag tror att vi har facit i hand.

Ett intressant aspekt till: ett antikancer läkemedel som jag utvecklade och patenterade en gång i tiden fr.o.m 2002 på ett annat Uppsala bolag har nyligen blivit registrerad i Sverige - efter 18 år alltså! Hur mycket tid kommer det att ta för SI-053 att vara tillgänglig för svenska patienter om Temodex är kliniskt beprövad och registrerad i Belarus? Jag hoppas att det går mycket fortare, främst tack vare Orphan drug status för vårt läkemedel. Colombianska patienter kommer att få tillgång till Temodex förhoppningsvis redan det här året för att vi befinner oss i  registreringsfasen i Columbia. Double Bond letar efter nya marknader var Temodex kan bli registrerad.

____________________________________________________________________

Fullständigt bolagsnamn:   Double Bond Pharmaceutical International AB (publ)
Organisationsnummer:       556991-6082
Aktiens kortnamn:               DBP B
Aktiens ISIN-kod:                 SE0007185525 
För mer information, kontakta:
Igor Lokot, VD

Hemsida: http://www.doublebp.com/

Maila till: info@doublebp.com

Följ oss på LinkedIn och Twitter!

____________________________________________________________________

Information om Double Bond Pharmaceutical International AB

DBP är ett farmaceutiskt bolag med verksamhet som inriktar sig framför allt på behandling av cancersjukdomar genom en egenutvecklad drug-delivery-teknologi. Bolaget har i juni 2015 beviljats Orphan Drug Designation-status av European Medicines Agency (EMA) för sin första produkt, SA-033, för behandling av hepatoblastom. Double Bond Pharmaceutical har i oktober 2015 förvärvat rättigheterna till Temodex – ett läkemedel registrerat i Vitryssland för behandling av hjärntumörer. Bolaget har i juli 2016 beviljats Orphan Drug Designation-status av EMA för Temodex.

Läs mer hos Cision
Read more about Double Bond Pharmaceutical International AB