Published: 5/2/2022 9:32:54 AM

This is a news from the news agency Direkt Disclaimer


Direkt about EasyFill AB: OMSÄTTNINGEN ÖKADE TILL 32,4 MLN KR 1 KV (22,9)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Spotlightlistade Easyfill, som säljer hyllösningar till butiker, hade en omsättning om 32,4 miljoner kronor under det första kvartalet 2022 (22,9).

Ebitda förbättrades och var positivt under perioden, 2,2 miljoner kronor (-3,0). Nettoresultatet låg på 0,2 miljoner kronor (-5,0).

"Vi har lyckats lyfta omsättningen samtidigt som vi ökat våra marginaler samt sänkt våra kostnader. De åtgärder vi vidtagit och det uttalade fokus som vi haft visar tydligt att vi är på rätt väg. Det finns mycket kvar att göra och min ambition är att vi ska följa upp detta bra Q1 med fler lyckade kvartal för att sluta året på minst breakeven och i förlängningen tjäna bra pengar till oss ägare", skriver Easyfills tillförordnade vd Jens Lidén i delårsrapporten.

Han kommenterar vidare kring kriget i Ukraina:

"Osäkerheten från situationen i Ukraina tror jag att vi kommer att få leva med ytterligare ett tag framöver och vi följer utvecklingen noga, men man kan nog säga att vi haft tur hittills att vi egentligen inte påverkats i någon större utsträckning trots att en av våra största kunder och leverantörer av kylskåp har/hade sin fabrik i Ryssland", skriver Jens Lidén.



                    
                

Read more about EasyFill AB