More from the company

Published: 2020-03-04 11:09:38

EcoRub AB: Månadsbrev Februari - EcoRub inleder 2020 med fler företagskontakter och fler inregistrerade material

Ecorub har registerat in  två ytterligare materialblandningar på REACH/Kemikalieinspektion. Vi har utvecklat fler samarbeten med företag som kan använda dessa material och certifierat två - ett danskt och ett svenskt - i användningen av vårt material.

Försäljning och marknad.

Vi påbörjade ett samarbete med Dutec Plast A/S i Danmark i november 2019 och det resulterade i ett samarbetsavtal nu i februari. Det gäller en markförstärkningsplatta.  Vi har också byggt upp ett samarbete med ett lokalt företag kring tillverkning och utveckling av material för syllister till byggnadsverksamhet och relingslister till bland annat båtbranschen.

Fler REACH-registrerade TPRR-material möjliggör ännu fler samarbeten med aktörer inom plastbranschen. Varje framtaget TPRR-material har sin motsvarighet inom dagens konventionella material, men med skillnad att TPRR adderar förbättrade materialegenskaper och framställs av återvunna material. 

EcoRub har i dag fem stycken REACH-godkända TPRR-material. Med detta menas att EcoRub har genomgått processen med att ta dessa materialblandningar från att vara avfall till att bli en ny handelsvara. TPRR är därmed att betrakta som vilket annat råmaterial som helst som behövs för att tillverka gummi- och plastliknande produkter.  Genom att välja TPRR bidrar våra kunder till att återvunnen plast och gummi får en ny användning igen och därigenom minska behoven av jungfruliga material.

När ett kg TPRR används minskas behovet av råolja med 2,5 kg och 2,9 kg CO2 släpps inte ut i atmosfären.

Produktion.

Situationen med Corona-utbrottet påverkar i dagsläget inte vår produktion. Vi har dock en container med produktionsutrustning som sitter fast i Kina. Denna utrustning är inte kritisk för verksamheten i dagsläget men drar leveransen ut på tiden kan en planerad volymökning längre fram påverkas genom att den beställda utrustningen är en del i att bygga bort manuella moment.

I januari tillverkades en testserie återvinningskärl i TPRR-material. I februari lade beställaren Återvinningslösningar i norr  en uppföljningsorder om ytterligare 5000 enheter. Beställningen innebär mer än två veckors produktion i en av våra formsprutor. Före jul lades en stor order på Arbergo arbetsplatsmattor, värd ca 400 TKR, denna har producerats och levererats nu i februari enligt avtal.

Faktureringen till och med sista februari i år var 25 % högre än för motsvarande period 2019. Resultatet för perioden var likvärdig med resultatet samma period föregående år.

Åke Paulsson                                           Susanne Stenmark

Vd                                                              Vice VD

ake.paulsson@ecorub.se                      susanne.stenmark@ecorub.se

+46 70 66 34 174                                   +46 70 399 71 07

EcoRub AB (publ):

Ecorubs affärside är att leda utvecklingen och skapa värde i omvandling av återvunnet gummi- och plast till nya unika material. Den nya råvaran - TPRR - ger vitala förbättringar i prestanda på flertal områden vilket ger våra kunder ökad konkurrenskraft på väg mot en global cirkulär ekonomi.

Läs mer hos Cision
Read more about EcoRub AB