Published: 5/5/2022 9:08:18 AM

This is a news from the news agency Direkt Disclaimer


Direkt about WntResearch AB: RÖRELSERESULTAT -8,5 MLN KR I 1 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Forskningsbolaget WNT Research redovisar ett rörelseresultat på -8,5 miljoner kronor (-5,3) i det första kvartalet 2022.

Bolaget saknade omsättning i linje med motsvarande kvartal för ett år sedan.

Kassaflödet från den löpande verksamheten var -12,0 miljoner kronor (-5,4) med likvida medel om 34,1 miljoner kronor (23,5) vid rapportperiodens utgång.

Målsättningen för bolaget är att i december 2022 ha tillräckliga data för att kunna göra en interimsanalys av Neofox-studien. Förhoppningen är att läkemedelskandidaten Foxy5 ska kunna förebygga sjukdomsåterfall i tjocktarmscancer.

"Under första kvartalet rekryterades ytterligare 12 patienter vilket till 31 mars ger totalt 112 randomiserade patienter", skriver tillförordnade vd:n Gunilla Anstrén i vd-ordet.

Interimsanalysen väntas omfatta 120 patienter. I samband med denna analys väntas bolaget få information om hur många patienter som totalt behöver inkluderas för att uppnå den primära målsättningen i studien.

Analysen tar sin grund från uppföljning av cirkulerande tumör-DNA (CT-DNA) hos patienter som följts upp minst sex månader efter operation.

"Vi har nu påbörjat analyserna för att förbereda för interimanalysen. Data kommer att ge oss möjligheten att följa hur många patienter med återfall, indikerat av CT-DNA, vi kommer att ha i kontrollgruppen vilket gör att vi kan bekräfta förväntat antal patienter som behövs för interimanalysen i december", skriver Gunilla Anstrén.



                    
                

Read more about WntResearch AB