Published: 6/9/2022 2:21:13 PM

This is a news from the news agency Direkt Disclaimer


Direkt about WntResearch AB: SER MÖJLIGHET FOXY-5 BLI STANDARDBEHANDLING - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Forskningsbolaget WNT Research siktar på att etablera läkemedelskandidaten Foxy-5 som en standardbehandling i stadium två och tre vid tjocktarmscancer. Förhoppningen är att motverka uppkomsten av dottertumörer, så kallad metastasering.

Det sade WNT Research vd Pernilla Sandevall under sin presentation vid Biostocks Life science dag på torsdagen.

Med 286.000 patienter i stadium två och tre ser bolaget, under rådande priser i segmentet, en försäljningsmöjlighet för Foxy-5 på över 0,5 miljarder dollar.

Foxy-5 utvärderas för närvarande i fas 2-studien Neofox.

Parallellt med Neofox-studien arbetar bolaget med att skala upp tillverkningen av Foxy-5. För närvarande har bolaget rekryterat över 112 patienter till studien. En interimsanalys, omfattande 120 patienter, i Neofox-studien väntas kunna utläsas mot slutet av 2022.

"Den här interimsanalysen kommer att bli viktig för oss för att förstå hur Neofox-studien ska slutföras", säger Pernilla Sandevall.

Genom att använda en biomarkör, cirkulerande tumör-DNA (ct-DNA), hoppas bolaget vid utläsningen kunna se indikationer på effekt såväl som hur stor många patienter studien behöver omfatta och tidslinjerna för att färdigställa studien.

WNT Research önskar knyta till sig en partner för de avslutande studierna innan det eventuellt kan bli aktuellt med en marknadsregistrering.

"Vi letar efter en partner för att fortsätta utvecklingen när vi har slutfört Neofox-studien", sade WNT Research vd Pernilla Sandevall.



                    
                

Read more about WntResearch AB