Press release from Companies

Published: 2020-06-01 06:29:39

EcoRub AB: Två nya material utvecklade och standardiserade

EcoRub har utvecklat två nya TPRR®- material och registrerat dessa på REACH/Kemikalieinspektionen

Ecorub har registrerat in materialet 161-01 på REACH/Kemikalieinspektionen med nummer: 662287-2.

Utgångspunkten har varit att utveckla ett material som kan användas till relingslister. Materialet är levererat till en av EcoRubs partners för en testserie och kommer att monteras på båtar. Testet görs för att se hur produktionsvänligt materialet är och för att få konsumentreaktioner.

Ecorub har även registrerat in materialet 350-01 på REACH/Kemikalieinspektionen med nummer 662288-0.  Materialet har utvecklats för att ta fram ett material med mer hållbara, både betraktande miljö- och funktionsmässiga, egenskaper lämpligt för användning i exempelvis sopkärl och lastpallar. Nästa steg blir att tillverka en testserie av sopkärl. 

När EcoRub utvecklar ett nytt TPRR®-material bestående av återvunna råvaror så som plast och gummi, tar vi ett avfall och gör det till en ny handelsvara/produkt genom att följa registreringsprocessen på RECH/Kemikalieinspektionen. TPRR® kan sedan form- eller strängsprutas i tillverkarnas befintliga maskinparker, men med skillnaden att slutprodukten kommer att bestå av en  väldigt hög andel återvunnet material. 

Åke Paulsson

Innovatör och utvecklare

+46706634174
ake.paulsson@ecorub.se

Ecorub’s business idea is to lead the development and create values in turnover of recycled rubber and plastics into new unique materials. The new raw material makes vital improvements in many areas which gives our customers increased competition on the road to global circular economy.  

.  

Läs mer hos Cision
Read more about EcoRub AB