Published: 11/14/2022 1:44:15 PM

This is a news from the news agency Direkt Disclaimer


Direkt about WntResearch AB: GER FÖRTYDLIGANDE AV OBSERVATIONER NEOFOX-STUDIE

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Forskningsbolaget WNT Research presenterar ett förtydligande av observationer som bolaget gjort i Neofox-studien, vid utvärdering av läkemedelskandidaten Foxy-5 i tjocktarmscancer.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Ad hoc-analysen visar, enligt bolaget på, en statistiskt säkerställd skillnad mellan kontrollgruppen och Foxy-5- behandlade tjocktarmscancerpatienter med avseende på tre prognostiska parametrar vid operationen, det vill säga efter endast tre veckors behandling.

Resultaten uppges tyda på "att patienter som behandlas med Foxy-5 har en bättre prognos jämfört med de som inte behandlats".

I analysen använder sig WNT Research av måttet TNM nedgradering. Resultaten från en analys av 110 patienter visar på en statistiskt signifikant minskning av TNM nedgradering.

TNM-måttet studerar ursprungstumörens invasiva växt genom tarmväggen (T), metastasering till regionala lymfkörtlar (N) och fjärrmetastasering (M).

TNM-stadierna beskriver cancerns framåtskridande med ett system av romerska siffror från I, II, III och IV samt 0 som beteckningar. Generellt, ju lägre siffra desto mindre spridning av tumören. Analyser visar att patienter som behandlats med Foxy-5 har vid operation en signifikant sänkning av sin stadiegrupp jämfört med när patienten inkluderades i studien.



                    
                

Read more about WntResearch AB