Press release from Companies

Published: 2020-09-24 11:07:02

Acosense AB: Påminnelse om utnyttjande av teckningsoptioner TO1 för att undvika förfall

För att teckningsoptionerna inte ska förfalla utan värde krävs att innehavaren aktivt tecknar aktier senast den 30 september 2020, alternativt säljer teckningsoptionerna senast den 28 september 2020. Sista dag för handel med teckningsoptioner är den 28 september 2020. Från den 1 september till och med 30 september 2020 har innehavare av teckningsoptioner (Spotlight: ACOS TO1) möjlighet att för tre optioner teckna sig för en aktie à 1,75 kr. Vid full konvertering kommer 3 110 616 aktier att emitteras och Acosense därvid tillföras 5,4 Mkr före transaktions-kostnader. Utspädningseffekten vid full konvertering blir cirka 19,7%.

Anmälningssedel finns tillgänglig på Acosense hemsida http://www.acosense.com/investor-relations/

Instruktioner förvaltarregistrerade innehavare av teckningsoptioner (Depå)

Förvaltarregistrerade innehavare av teckningsoptioner ska anmäla lösen av teckningsoptioner genom att kontakta sin förvaltare och följa förvaltarens instruktioner avseende betalning etc. Detta bör ske i god tid före den 30 september 2020, då olika förvaltare har olika handläggningstider.

Instruktioner direktregistrerade innehavare av teckningsoptioner (VP-konto)

Direktregistrerade innehavare av teckningsoptioner ska anmäla lösen av teckningsoptioner genom att fylla i och skicka in anmälningssedel för lösen så att den är emissionsinstitutet, Aktieinvest, enligt adress nedan, tillhanda senast klockan 17.00 den 30 september 2020. Observera att även betalning för de nya aktierna ska vara Aktieinvest tillhanda senast den 30 september 2020, i enlighet med instruktioner på anmälningssedeln.

Nedan information från pressmeddelandet 2020-09-21:

"Acosense befinner sig i ett spännande skede och gjorde en tredje installation hos samma kund, CMPCs massabruk i Santa Fe i Chile, under mars 2020. Under sommaren och hösten har vi också sett ett ökat intresse från Nordamerika och Brasilien, två marknader med betydande pappers- och massaindustri. Genom de framsteg som tagits tillsammans med starka referenskunder är vi på god väg mot att kunna bli ett självklart val för vätskeanalyser på en mycket stor världsmarknad inom flera olika industrier." säger Karl Nilsson Acosens VD.

"Kapitalet från denna emission kommer att användas till att öka takten i försäljningsarbetet och installationerna. Vi har per idag pågående diskussioner med flera pappers- och massabruk i Norden. Även andra industrier såsom exempelvis textil har visat intresse för analys av dissolvingmassa vilket öppnar upp för fler marknader. Genom att öka takten i installationerna skapas möjligheter för växande framtida  intäkter där den återkommande andelen ökar i takt med att installationsbasen växer." fortsätter Karl Nilsson

Länk till anmälningssedel:

http://www.acosense.com/wp-content/uploads/2020/09/Anm%C3%A4lningssedel-Acosense-TO.pdf

För ytterliggare information
Karl Nilsson, VD
Acosense AB
Telefon: 031-763 26 12
E-post: karl.nilsson@acosense.com

Kort om Acosense
Acosense affärsidé är att hjälpa kunder inom processindustrin att optimera sina processer. Detta sker genom att analysera processen utifrån två aspekter. Dels genom Acosense egna hårdvara, som på ett unikt sätt extraherar information ur processvätskan i realtid, och dels genom att inkorporera information som kontinuerligt genereras av bruket. Tekniken som Acosense använder i sin egen hårdvara kallas aktiv akustisk spektroskopi och går ut på att en akustisk signal skickas in i vätskan och där förändringar i signalen kopplas till förändringar i vätskans egenskaper samt i processen som sådan. Då teknikplattformen är så kallad ickeinvasiv, alltså inte är i kontakt med själva vätskan, kan kunder enkelt nå helt nya nivåer av processoptimering, helt utan ingrepp i processen. Kunderna kan således på ett enkelt, pålitligt och säkert sätt analysera och optimera sina processer, vilket leder till drastiskt sänkta kostnader, ökad kvalitet,  ökat råvarutnyttjande samt minskad energi- och miljöbelastning.

Läs mer hos Cision
Read more about Acosense AB