Published: 11/17/2022 2:38:16 PM

This is a news from the news agency Direkt Disclaimer


Direkt about WntResearch AB: RÖRELSERESULTATET BLEV -7,6 MLN KR I 3 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Forskningsbolaget WNT Research redovisar ett rörelseresultat på -7,6 miljoner kronor (-8,1) i det tredje kvartalet 2022.

Bolaget saknade intäkter för perioden i linje med motsvarande kvartal för ett år sedan.

Kassaflödet från den löpande verksamheten var -7,2 miljoner kronor (-11,0) med likvida medel om 17,7 miljoner kronor (54,6) vid rapportperiodens utgång. Därefter har WNT Research meddelat om en företrädesemission om 40 miljoner kronor.

I vd-ordet tar Pernilla Sandwall upp den reviderade studieplanen för Neofox-studien där läkemedelskandidaten Foxy-5 utvärderas vid behandling av tjocktarmscancer.

"Att en så tydlig och statistiskt säkerställd effekt skulle påvisas redan efter tre veckors behandling har varit helt oväntat och uppfattas samtidigt som en bekräftelse på Foxy-5:s avsedda effekt", skriver Pernilla Sandwall om de positiva observationer som bolaget har sett i den pågående fas 2-studien.

Hon nämner även nödvändigheten av finansiering och den pågående kapitalanskaffningen som bolaget meddelade till marknaden den 9 november 2022.

"Med tanke på det rådande marknadsläget på kapitalmarknaden tycker jag det är mycket positivt att vi kunnat garantera emissionen om 40 miljoner kronor till 53 procent", skriver Pernilla Sandwall.



                    
                

Read more about WntResearch AB