Published: 12/20/2022 8:45:20 AM

This is a news from the news agency Direkt Disclaimer


Direkt about Wicket Gaming AB: FÖRVÄRVAR IDLE KING, KÖPESKILLING 1,2–1,6 MLN KR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Gamingbolaget Wicket Gaming förvärvar gratisspelet Idle King från den tyska spelstudion Motap. Genom förvärvet blir Wicket Gaming ägare av de digitala rättigheterna och teknologin bakom Idle King.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Köpeskillingen erläggs i form av nyemitterade aktier i Wicket Gaming till ett antal som ska motsvara 2 procent av aktiekapitalet i Wicket Gaming.

Beroende på antalet aktier som emitteras i den företrädesemission som annonserades den 2 december kan köpeskillingen därmed variera mellan nära 300.000 aktier om endast den garanterade miniminivån i företrädesemissionen tecknas och drygt 390.000 om företrädesemissionen fulltecknas.

Aktierna kommer att emitteras till kursen 4 kronor, vilket innebär att köpeskillingen kan uppgå till mellan 1,2 och 1,6 miljoner kronor.

Utöver köpeskillingen ska en vinstdelning med Motap ske avseende det förvärvade spelet under en treårsperiod. Wicket Gaming erhåller 70 procent av vinsten och Motap 30 procent av vinsten efter avdrag för diverse kostnader.

Idle King är ett "casual arcade/simuleringsspel" som blivit nedladdat över 450.000 gånger sedan det testlanserats.

Den genomsnittliga intäkten per daglig aktiv användare har uppgått till 0:10 dollar, "vilket är mycket bra inom genren arcade/simulation där de topprankade spelen har ett genomsnitt på motsvarande 0:04 dollar under testlanseringsfasen", enligt bolaget.

Idle King planeras att släppas globalt under första kvartalet 2023.



                    
                

Read more about Wicket Gaming AB