Press release from Companies

Published: 2021-02-25 05:00:00

Double Bond Pharmaceutical International AB: Bokslutskommuniké 2020

Resultat och finansiell ställning

 

finansiell översikt  KONCERN Kvartal 4 2020

 

Totala intäkter uppgick till – 0,2 (2,9) MSEK

Rörelseresultatet uppgick till -4,2 (-1,4) MSEK

 

Periodens resultat uppgick till -5,4(-1,4) MSEK  

Resultat per aktie uppgick till -0,13 (-0,09)

 

finansiell översikt KONCERN Januari till DECEMBER 2020

 

Totala intäkter uppgick till 2,1 (5,5) MSEK

Rörelseresultatet uppgick till -16,5 (-13,6) MSEK

 

Periodens resultat uppgick till -17,7 (-7,8) MSEK 

Resultat per aktie uppgick till -0,41 (-0,30)

 

finansiell översikt MODERBOLAG Kvartal 4 2020

 

Totala intäkter uppgick till 0,0 (0,0) MSEK

Rörelseresultatet uppgick till -0,2 (-0,2) MSEK

 

Periodens resultat uppgick till 0,6 (-12,4) MSEK 

Resultat per aktie uppgick till -0,02 (-0,48)

 

finansiell översikt MODERBOLAG Januari till DECEMBER 2020

 

Totala intäkter uppgick till 0,0 (0,0) MSEK

Rörelseresultatet uppgick till -1,4 (-1,1) MSEK

 

Periodens resultat uppgick till -17,7 (-18,9) MSEK 

Resultat per aktie uppgick till -0,41 (-0,73) MSEK

 

               

VD har ordet

Jag ska börja med det viktigaste i bolagets utveckling: vårt team och vår verksamhet har inte påverkats dramatiskt av covid-19.

 

TEMODEX / SI-053

Allt fokus på SI-053! Vi kommer allt närmare till kliniska prövningar av SI-053. Med facit i hand (från Temodex klinstudie som visade ca 9 månader förlängd överlevnad) vet vi att SI-053 kommer att vara en s.k. Game Changer för behandlingen av GBM.  Vårt största önskemål är dessutom att kunna förbättra effekten av SI-053 jämfört med Temodex. Jag vill nämna att vi har visat att läkemedlet efter lokal administration stannar i hjärnan. Att den aktiva substansen inte skadar friska vävnader och organ i kroppen. SI-053 funkar i rätt tid, på rätt plats – därav har vi sådan utomordentlig terapeutisk effekt av Temodex.

För att våra aktieägare ska kunna följa våra framsteg så utvecklade vi ett "10 milstolpar"-program. Vi har redan finaliserat mer än hälften av programmet: nästan färdiga med prekliniskt paket, klara med tillverkningen, hittat en av de mest respektabla (?) tyska och nederländska klinikerna osv. Initialt planerade vi att skicka CTA ansökan under detta kvartal men efter ett par fördröjningar från våra leverantörer kommer vi att senarelägga CTA ansökan ett kvartal till. Detta för att behålla en god kvalité på vår ansökan.

Medan utvecklingen av SI-053 pågår så arbetar vi fortfarande med introduktionen av Temodex i Kina och Latinamerika och letar efter nya marknader.

 

BELOGAL® PRODUKTERNA

"I rätt tid, på rätt plats"! Det kan inte vara bättre än att kunna leverera aktiva substanser till det ställe i kroppen där de ska fungera. Det pågår ett valideringsarbete för BeloGal® plattformen med konsortium i samband med Eurostars. Belopenem ger viktig information för vidareutvecklingen av våra "egna" BeloGal®-baserade produkter SA-033 och SA-042. Snart kommer SI-053 ingå i klinisk fas av utvecklingen och då kommer vi behöva satsa mer på utvecklingen av nya produkter baserade på BeloGal® plattformen för att bygga mer balanserad portfölj.

 

FARMPHARMA

Nu kan vi separera bolaget från koncernen och FarmPharma har blivit ett oberoende företag med fantastisk affärsidé då antivirala produkter kommer att vara mer och mer uppskattade i denna pandemi-tid.

 

DRUGSSON

Vi har förvärvat rättigheterna för järn succinat (Inofer) på den nordiska marknaden och tror starkt på en kommersiell succé för produkten. Efter ett mycket inspirerande möte med läkemedelsverket förbereder vi lanseringen av produkten senare i år. Produkten är viktig för att vi ska kunna bygga koncernen som ett mycket diversifierat bolag som driver läkemedelsprojekt med låg risk.

 

Tack för förtroendet!

Igor Lokot,

verkställande direktör på Double Bond Pharmaceutical International AB (publ)

 

DS:  Sannolikheten att lyckas nå marknaden för läkemedelskandidater inom onkologi som börjar testas i fas I är bara 5%. Och jag har ett par frågor:

Fr. 1: Vilken är sannolikheten för att DBP ska lyckas med SI-053? Temodex är kliniskt beprövat och registrerat i Belarus. Extra överlevnad för patienter ca 9 månader (Jag tror att vi har facit i hand).

Fr. 2: Hur mycket kan vi förlänga överlevnaden om vi lyckas höja dosen av TMZ i SI-053 jämfört med Temodex?


Denna information är sådan som DBP är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2021-02-25 05:00 CET.

____________________________________________________________________

Fullständigt bolagsnamn:        Double Bond Pharmaceutical International AB (publ)
Organisationsnummer:            556991-6082
Aktiens kortnamn:                    DBP B
Aktiens ISIN-kod:                     SE0007185525 
För mer information, kontakta:
Igor Lokot, VD

Hemsida: http://www.doublebp.com/

Maila till: info@doublebp.com

Följ oss på LinkedIn och Twitter!

____________________________________________________________________

Information om Double Bond Pharmaceutical International AB

DBP är ett farmaceutiskt bolag med verksamhet som inriktar sig framför allt på behandling av cancersjukdomar genom en egenutvecklad drug-delivery-teknologi. Bolaget har i juni 2015 beviljats Orphan Drug Designation-status av European Medicines Agency (EMA) för sin första produkt, SA-033, för behandling av hepatoblastom. Double Bond Pharmaceutical har i oktober 2015 förvärvat rättigheterna till Temodex – ett läkemedel registrerat i Vitryssland för behandling av hjärntumörer. Bolaget har i juli 2016 beviljats Orphan Drug Designation-status av EMA för Temodex.

Läs mer hos Cision
Read more about Double Bond Pharmaceutical International AB