Press release from Companies

Published: 2021-03-01 13:58:02

Sjöstrand Coffee Int AB: Elin Amberg ny Head of E-commerce and Digital Transformation på Sjöstrand

Sjöstrand har anställt Elin Amberg som ansvarig för e-handel och digital transformation.

Elin kommer närmast i från rollen som Nordic Digital Transformation Manager för det globala hudvårdsvarumärket Weleda. Hon är systemvetare i grunden och har en omfattande bakgrund inom E-handel och digital marknadsföring. Bland tidigare positioner ryms social media-ansvarig på Arla Foods och Telia Company, analytiker på Microsoft och marknadschef för mjukvarubolaget Optilon. Hon sitter även i ledningsgruppen för Nackademins utbildningsprogram för Digital Marketing och Growth Manager.

"Elin har en fantastisk mixkompetens av både teknik och kommunikation- och varumärkesbyggande vilket är precis vad man söker idag såväl hos en CMO/CDO eller en E-commerce manager och jag är så oerhört glad över att Elin har valt att tacka ja till att leda utvecklingen av den digitala affären på Sjöstrand", säger Cecilia Hjertzell, VD och koncernchef på Sjöstrand.

Elin har en unik förmåga att kombinera de tekniska möjligheterna med dataanalyser och omsätta detta till varumärkesunika lösningar. Vi har en ambitiös målsättning för våra digitala kanaler och för digitaliseringen i våra processer och erbjudande och Elin kommer ha en avgörande roll i att vi når den", fortsätter Cecilia.

"Sjöstrand Coffee har påbörjat en fantastisk resa med ett kvalitets- och miljötänk som ligger helt rätt i tiden. Det är en vision jag helhjärtat ställer mig bakom och som matchar dagens medvetna konsumenttrender. Jag ser fram emot att driva den digitala affären framåt, taktiskt som strategiskt. Det känns också otroligt kul att få bli en del av det energiska team som organisationen idag består av", säger Elin Amberg, tillträdande Head of E-commerce och Digital Transformation på Sjöstrand.

Elin tillträder sin tjänst den 8 mars 2021 och kommer att ingå i ledningsgruppen tillsammans med Cecilia Hjertzell, VD och John Ekeberg, som tillträdde som Head of Sales i februari i år. 

Cecilia Hjertzell
VD och Koncernchef, Sjöstrand Coffee Int AB
cecilia.hjertzell@sjostrandcoffee.com
+46 733 83 33 89 

Sjöstrand Coffee Concept producerar och säljer kaffemaskiner och kaffekapslar till en rad marknader i Europa via detaljhandel, webshop och Amazon. Företaget innehar designpatent för den egenutvecklade kapselmaskinen. Sjöstrand Coffee Int AB är noterat på Spotlight Stock Market i Stockholm

Läs mer hos Cision
Read more about Sjöstrand Coffee Int AB