Press release from Companies

Published: 2021-05-05 15:58:26

PolarCool: PolarCool AB:s(publ) Kommuniké från årsstämma

Onsdagen den 5 maj 2021 har det hållits årsstämma i PolarCool AB (publ) på Medicon Village i Lund. Aktieägare har även givits möjlighet att utnyttja sin rösträtt i förväg genom poströstning. Nedan följer en sammanfattning av de beslut som fattades.

-Stämman beslutade att fastställa den i årsredovisningen intagna resultaträkningen och balansräkningen samt att behandla årets resultat i enlighet med styrelsens förslag, innebärande att årets resultat överförs i ny räkning. Stämman beslutade enhälligt att bevilja styrelsen och verkställande direktören ansvarsfrihet för deras förvaltning av bolagets angelägenheter under räkenskapsåret 2020.

-Stämman beslutade att bolaget ska ha fyra (4) styrelseledamöter utan suppleanter samt att bolaget ska ha ett (1) registrerat revisionsbolag. Vidare beslutades att arvode till styrelsen ska utgå med två (2) prisbasbelopp till ordföranden och ett (1) prisbasbelopp till var och en av övriga bolagsstämmovalda ledamöter, vilka inte är anställda i bolaget. Arvode till revisorn beslutades utgå enligt godkända räkningar.

-För tiden intill slutet av nästa årsstämma, valdes till ordinarie styrelseledamöter Mats Forsman (omval), Martin Waleij (omval), Håkan Samuelsson (omval) och Gustaf Fritz (nyval).  För tiden intill slutet av nästa årsstämma, valdes till revisor Öhrlings PricewaterhouseCoopers AB, som har utsett Lars Nilsson till huvudansvarig revisor (omval).

- Stämman beslutade om ändring av bolagsordningens gränser för aktiekapital (till lägst 1,5 mkr och högst 6 mkr) och antal aktier (till lägst 8 miljoner och högst 32 miljoner).

- Stämman beslutade om bemyndigande för styrelsen att besluta om emissioner enligt styrelsens förslag: I syfte att möjliggöra för styrelsen att tillföra bolaget rörelsekapital, kapital för företagsförvärv, förvärv av tekniklösningar och/eller företag genom apportemission, bemyndigades styrelsen, att under tiden fram till nästa årsstämma, kunna fatta beslut om nyemission av sammantaget högst ett antal aktier och/eller konvertibla skuldebrev och/eller teckningsoptioner som berättigar till konvertering till respektive nyteckning av, eller innebär utgivande av, maximalt ett antal aktier till ett belopp om högst 20 MSEK (total emissionslikvid), med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt samt med eller utan bestämmelse om kontant betalning eller betalning genom apport eller kvittning eljest med villkor. Bemyndigandet ska kunna utnyttjas vid ett eller flera tillfällen och grunden för emissionskursen vid utnyttjandet av bemyndigandet ska vara aktiens marknadsvärde med eller utan beaktande av marknadsmässig rabatt.

- Stämman beslutade om att införandet av två parallella incitamentsprogram, varav det ena i form av kvalificerade personaloptioner för anställda (enligt 11 a kap. Inkomstskattelagen (1999:1229)) och det andra i form av teckningsoptioner för nyckelpersoner och anställda. De båda incitamentsprogrammen omfattar tillsammans högst 426 724 nya aktier vilket motsvarar en ökning av det totala antalet per stämmodagen med 5,00 % (ca 4,76 % efter utnyttjande). Styrelsen uppdrogs att ansvara för utformningen och hanteringen av incitamentsprogrammen inom ramen för de riktlinjer som gäller för programmen. 

Incitamentsprogrammet bestående av kvalificerade personaloptioner omfattar högst 341 379 personaloptioner som tilldelas anställda vederlagsfritt och berättigar innehavaren, efter en intjänandeperiod om ca 3 år, att förvärva en ny aktie till ett lösenpris motsvarande 100 procent av den volymviktade genomsnittskursen beräknad som ett genomsnitt av den för aktien i bolaget på Spotlight Stock Market officiella kurslista noterade dagliga volymviktade betalkursen under 10 handelsdagar med början den 6 maj 2021. Intjänade personaloptioner kan utnyttjas för förvärv av aktier i perioden 1 augusti 2024 – 31 oktober 2024. För att säkerställa leverans av aktier enligt programmet emitterades även teckningsoptioner till bolaget i motsvarande mån. Stämman godkände även att bolaget överlåter teckningsoptioner till anställda för teckning av aktier.

Incitamentsprogrammet bestående av teckningsoptioner omfattar högst 341 379 teckningsoptioner (dock med begränsningen att tilldelning, tillsammans med tilldelning enligt det förstnämnda incitamentsprogrammet, inte får omfatta mer än 426 724 optioner). Deltagarna erlägger marknadsmässig premie per teckningsoption enligt Black & Scholes optionsvärderingsmodell och berättigar till teckning av en ny aktie till ett lösenpris motsvarande 200 procent av den volymviktade genomsnittskursen beräknad som ett genomsnitt av den för aktien i bolaget på Spotlight Stock Market officiella kurslista noterade dagliga volymviktade betalkursen under 10 handelsdagar med början den 6 maj 2021. Ingen intjänandeperiod tillämpas men teckningsoptionerna kan utnyttjas först i perioden 1 augusti 2024 – 31 oktober 2024. Stämman godkände även styrelseledamoten Mats Forsman deltar i incitamentsprogrammet bestående av teckningsoptioner.

r mer information

Erik Andersson –  VD PolarCool AB (publ)                             
+46 - 738 60 57 00                                                          
E-mail: erik.andersson@polarcool.se

Om PolarCool AB (publ)

PolarCool AB (publ) är ett medicinteknikföretag som utvecklar, marknadsför och säljer produkter inom idrottsmedicin. Bolaget fokuserar på behandling av hjärnskakning och upprepade huvudkollisioner. PolarCool AB (publ) har sitt säte i Lund. Aktien är noterad på Spotlight Stock Market. 

Läs mer hos Cision
Read more about PolarCool