Press release from Companies

Published: 2022-08-30 10:06:25

Eurocine Vaccines AB: Eurocine Vaccines nyförvärvade HSV-2-vaccinkandidat erhåller patentskydd i Sydkorea

Eurocine Vaccines har erhållit ett godkännandebesked, ett så kallat Notice of Decision to Grant, från sydkoreanska patentverket, vilket omfattar innovationer med anknytning till den nyförvärvade vaccinkandidaten mot HSV-2, Herpes simplexvirus typ 2. Att lägga patentskydd i Sydkorea till beviljade patent i andra länder ligger väl i linje med bolagets globala patentstrategi eftersom Sydkorea anses vara en av de fyra viktigaste läkemedelsmarknaderna i Asien.  

Det erhållna beskedet om beviljande ger inte bara ett stärkt skydd för teknologin, utan det validerar också innovationsnivån för uppfinningen. Patentet är giltigt till 2037.

- Patent med ett kommersiellt relevant skydd utgör en avgörande del av vårt arbete när det gäller att ta in nya kandidater. HSV-2-vaccinkandidaten är inget undantag, där patent idag är godkända eller under granskning för stora marknader världen över, kommenterar vd Hans Arwidsson.

Tidigare pressmeddelanden om HSV-2 vaccinkandidaten inkluderar:

Utökning av portföljen med en terapeutisk HSV-2-vaccinkandidat

Eurocine Vaccines utökar vaccinportföljen med en terapeutisk HSV-2-vaccinkandidat
 

Strategisk utvecklingsplan för den nya terapeutiska HSV-2-vaccinkandidaten

Eurocine Vaccines sammanfattar en strategisk utvecklingsplan för sin nya terapeutiska vaccinkandidat mot HSV-2

Läs mer om vår portfölj, vaccinkandidaterna och behoven som de möter:

Eurocine Vaccines´ portfolio

Kontakt:
Hans Arwidsson
VD, Eurocine Vaccines AB
hans.arwidsson@eurocine-vaccines.com 
+46 70 634 0171

Om Eurocine Vaccines

Eurocine Vaccines är ett utvecklingsbolag, som överbryggar klyftan mellan innovation och marknad i det högaktiva vaccinområdet.

Genom bolagets portföljstrategi får innovativa vaccinkandidater möjligheten att nå marknaden snabbare, medan investerare erbjuds riskspridning med en stor framtida hävstång. Dessa vaccinkandidater licensieras senare till partners för fortsatt utveckling och kommersialisering.

Listat på Spotlight Stock Market, XSAT, verkar Eurocine Vaccines, EUCI, i hjärtat av det biovetenskapliga klustret vid Karolinska Institutet i Solna och har attraherat flera internationellt meriterade vaccinspecialister till sin styrelse.

Läs mer hos Cision
Read more about Eurocine Vaccines AB