Press release from Companies

Published: 2022-11-18 12:40:28

Bodyflight: Den svenska fallskärmseliten gör upp om SM-medaljer i vindtunneln i Bromma

I helgen går SM i Indoor Skydiving av stapeln på Bodyflights anläggning i Bromma.

Den 18-19 november 2022 pågår SM i Indoor Skydiving och fallskärmshoppare från hela Sverige åker till Bodyflight i Bromma för att tävla. På lördagen hålls även tävlingen Bodyflight Open med artistiska grenar som går ut på att flyga snabbt, snyggt och smidigt.

Att flyga med eliten

I kommentatorbåset sitter Redbullatleten Petter Mazzetta tillsammans med svenska mästaren i Canopy Piloting, Per Nissborg, och under lördagen kan publiken prova på att flyga med landets bästa flyginstruktörer.

–Som publik under dagen får man möjligheten att prova på att flyga med några av Sveriges bästa instruktörer - nämn en annan sport där ett SM fungerar på det sättet! säger Pixine Lyckner, ansvarig för tävlingarna.

Under lördagen hålls både SM-tävlingar och artistiska tävlingar med dynamisk flygning. Bland annat tävlas det i grenarna Formation SkydivingVertical Formation Skydiving, Solo Speed och Freestyle.

–Det blir folkfest, alla är välkomna att titta på tävlingarna och det är fri entré! meddelar Micha Velasco, VD för Bodyflight där tävlingarna hålls.

Bodyflight ligger på Bryggerivägen 16 i Bromma och tävlingarna hålls klockan 19.30-21.30 på fredagen och återupptas 09.00 på lördagen.

Micha Velasco, VD

Telefon: +46 701072444
E-post: micha.velasco@bodyflight.se

www.bodyflight.se
 

Om Bodyflight

Bodyflight är ett upplevelsebolag som äger och driftar Sveriges två enda vindtunnlar för fallskärmshoppning inomhus. En vindtunnel finns i Säve, Göteborg och en i Bromma, Stockholm. Bodyflight är ett bolag, ett varumärke och en självständig idrott i vilken ett flertal SM-tävlingar har hållts. Sedan 2020 har Bodyflight status som friskvårdsberättigad aktivitet vilket innebär att Bodyflights samtliga upplevelser berättigar till friskvårdspeng. Bodyfights mål är att växa bolaget genom breddning av utbudet och ökad lönsamhet.

www.bodyflight.se

Läs mer hos Cision
Read more about Bodyflight