Press release from Companies

Published: 2022-12-07 18:01:37

PEPTONIC Medical AB: Lunette har fått order från FN

Peptonic Medical (publ) informerade idag att dess helägda dotterbolag Lune Group Oy har fått order från FN. De första i sitt slag.

Tidigare i år tecknade Lunette ett långsiktigt avtal med UNFPA och FN:s UNICEF-organisationer. Avtalet omfattar även UNHCR, som är FN:s flyktingorgan. Det initiala partnerskapet sträcker sig över 3 år med en potential om 2 års förlängning.

Nu har de första två ordrarna kommit där Lunette menskoppar kommer att levereras genom så kallade "dignity kits".

"Dessa två första beställningar är små, motsvarande totalt ca 85 000 SEK, men indikerar en början på ett värdefullt partnerskap med olika FN-organisationer. Vi har arbetat länge och hårt med vårt uppdrag att säkerställa säkra och hållbara mensprodukter samt att bidra till att få slut på mensfattigdom, s.k. "period poverty". Vi är verkligen glada över att omsätta uppdraget i verkliga handlingar som så småningom kommer att påverka miljontals flickor och kvinnor", säger Heli Kurjanen, grundare och VD för Lunette.

Erik Sundquist, VD

Telefon: + 46 722 49 90 43

E-post: erik.sundquist@peptonicmedical.se

Om Peptonic Medical AB

Peptonic är ett svenskt innovativt biomedicinskt företag som bedriver forskning, utveckling och försäljning av medicinska behandlingar och livsstilsprodukter inom området kvinnors hälsa. Peptonic har delat upp sin verksamhet i två affärsområden: "Medical Consumer" och "Lifestyle Consumer". Affärsområdet "Medical Consumer" är baserat på kliniskt bevisad intim självvård och utgör bolagets huvudfokus och säljs under varumärket VagiVital. Affärsområdet "Lifestyle Consumer" består av livsstilsprodukter med fokus på menstruation, sex och fertilitet och säljs under varumärket Lunette. Bolaget grundades 2009 och aktien handlas sedan 2014 på Spotlight (www.spotlightstockmarket.com) i Stockholm.

Läs mer hos Cision
Read more about PEPTONIC Medical AB