More from the company

Published: 2022-12-29 08:53:30

Amhult 2 AB: Månadsrapport december, 11-2022

Året lider mot sitt slut vilket betyder att mycket fokus ligger nu och framöver på bokslut, årsredovisning och kommande årsstämma. År 2022 har bjudit på flera överraskningar och ovanligheter, kanske borde man sedan pandemin vara van vid ovanliga tider. Oavsett hoppas nog de flesta av oss på en lugnare omvärld nästa år.

Den 13 december godkände Byggnadsnämnden äntligen den för nämnden föreslagna ”Startplan 2023”, som bland annat innehåller vår ansökan om ändring av detaljplan på fastigheten Amhult 108:4, kv. Hercules. Beslutet blev försenat på grund av en bordläggning av ärendet i november månad. När under 2023 vårt ärende om ändring av detaljplanen läggs fram för beslutsfattarna får vi veta mer om nästa år.

Upphandlingen av kv. Hercules har som tidigare meddelats tagit längre tid i väntan på ytterligare svar från byggnadsnämnden angående nyss nämnda ändring av detaljplanen. Det är lättare att titta på entreprenadområde och tidplan när man har mer konkreta besked att ta ställning till, därav finns det inte heller något nytt att säga om detta just nu.

På kv. Spitfire har julmusiken strömmat för alla duktiga arbetare som kämpar på i väder och vind och ibland med sena kvällar för att ett aktuellt moment som inte kan pausas ska bli klart. Om allt går som planerat tackas prefabmontörerna av nu i slutet av december. Takmontaget är påbörjat och snickarna förbereder takstolar och limträ för montage. Arbetet fortgår under alla mellandagar, förutom på röda dagar.

Under nästa år går uthyrningen av kvarteret in i sin mest intensiva period – som alltid när det börjar närma sig inflyttning ska både uthyrningen och förvaltningen arbeta nära för att få allt att gå smidigt till. 

Vår bostadskö har sedan föregående månad återigen ökat med flera aktiva sökande och ännu några fler ej aktivt sökande. Totalt antal uppsägningar gjorda av hyresgästerna själva av sina bostäder under året (med utflyttningsdatum under 2022) har varit 50 st, vilket är ca 20% av det totala beståndet och en för oss normal omförflyttning. Inga uppsägningar har gjorts av hyresvärden själv vilket jag är nöjd med, det visar en linje av god betalningsförmåga och sundhet i sitt boende hos våra hyresgäster.

Året kan summeras som ett år då flera faktorer påverkat bygg- och fastighetsbranschen. Kriget i Ukraina, efterföljande konsekvenser av detta som flyktingvåg och leveransproblem för material och varor, inflationen som varit högre än på länge samt en styrränta som för första gången på många år kanske börjat kännas i plånboken för många, vi ska inte heller glömma den senaste tidens energipriser som knappast undgått någon.

Det finns åtminstone två sätt att se på dessa utmaningar, antingen som något illavarslande omen, eller som något som tvingar oss att rannsaka oss själva, hitta nya lösningar och anpassa oss efter nya omständigheter. På Amhult väljer vi det senare synsättet och gör så gott vi kan för att mildra de negativa effekterna av de olika utmaningarna. Eller för att sno ett citat från TV-serien Game of Thrones; “Chaos is not a pit. Chaos is a ladder.” Målet är fortfarande detsamma, att färdigställa Amhult centrum och vara en fastighetsförvaltande aktör i Torslanda.

Emilie Loft
0709 76 89 03
emilie@amhult2.se

Amhult 2 AB är ett fastighetsbolag som prospekterar 44 000 m2 mark i Amhult, Torslanda, för att bygga ett nytt modernt köpcenter samt boendeområde i blandad stadsbebyggelse. En av idéerna är att området skall förena stadens och landets fördelar. Amhult 2 är noterat på Spotlight Stock Market sedan den 16 maj 2005 under kortnamnet AMH2 B och handlas via banker och fondkommissionärer.

DOTTERBOLAG

Terrester AB
 Postflyget 7
423 37 Torslanda
Telefon: 031-92 38 35

Läs mer hos Cision
Read more about Amhult 2 AB