More from the company

Published: 2017-03-31 08:25:05

Alzinova AB: Alzinova presenterar idag nya data på Alzheimerkongress

Alzinova kommer idag att ge en oral presentation på den vetenskapliga AD/PD kongressen i Wien. Kongressen samlar alla ledande intressenter inom Alzheimer och Parkinson området.

Alzinova kommer att presentera en effektstudie som genomförts med både vaccinet (ALZ-101) och antikroppen (ALZ-201) på djur. Studien hade ett intressant upplägg då hjärnmaterial från avlidna patienter injicerades i hjärna hos försöksdjur samtidigt som de behandlades med ALZ-101 respektive ALZ-201 eller placebo. Således mättes de negativa toxiska effekter som kommer från Alzheimerdrabbade hjärnor och inte på genförändrade djur där man försöker efterlikna sjukdomen, som normalt tar ca 20 år att utveckla. Många läkemedelskandidater har tidigare visat god effekt i genmodifierade djur för att sedan vara verkningslösa i patienter. Modellen ger oss därför en bättre indikation på vilka effekter våra läkemedelskandidater kommer få på patienter. Resultaten visar att de toxiska effekterna av hjärnmaterial från Alzheimerpatienter neutraliseras effektivt med hjälp av såväl vaccinet som med antikroppen.

För ytterligare information om Alzinova, vänligen kontakta:

Per Wester – VD

Telefon: +46 70 837 44 33

E-post: per.wester@alzinova.com

Om Alzinova AB

Alzinova AB (556861-8168) bedriver forskning och utveckling av läkemedel för behandling av Alzheimers sjukdom – en av våra största folksjukdomar mot vilken effektiv behandling saknas. Bolagets patenterade teknologi möjliggör utveckling av nya terapier med potential att med stor träffsäkerhet angripa de skadliga ämnen som är centrala för sjukdomens uppkomst. Alzinovas fokus är utveckling av ett vaccin som ett långverkande läkemedel för behandling och förebyggande av Alzheimers sjukdom. Vaccinet är under preklinisk utveckling för förberedande inför studier i människa. Bolaget bedriver även utveckling inom diagnostik avseende sjukdomen. Alzinova är grundat av forskare som verkat vid MIVAC forskningscenter inom Göteborgs universitet och av GU Ventures AB.

Läs mer hos Cision
Read more about Alzinova AB