Press release from Companies

Published: 2018-08-30 09:00:46

SensoDetect AB: SensoDetect - många intressanta möten på Sweden China forum

SensoDetect deltog på Sweden China forum i Stockholm i tisdags och VD Johan Olson träffade både Hainingdelegationen och flera andra aktörer från Kina.

Sensodetect har både patent och varumärkes skydd för sina produkter i Kina och som ett led av framgången i Sydkorea ser man en möjlighet att finna fler partners i hela ASEAN området.

Vid möten under dagen har intresse från flera parter och olika regionen visats för SensoDetects BERA 3.0 (Brainstem Evoked Response Audiometry) vilket är en positiv start på relationerna med Kina.

"Det finns som vi vet en mycket stor marknad i Asien och Kina är en intressant marknad som tycks likna både Sydkorea och Japan väldigt mycket. De har ett stort mörkertal och de vill ha fram teknik som är objektiv för att kunna bedöma och behandla de som lider av mental ohälsa. Jag ser därför att detta forum gett mig många nya och potentiellt intressanta kontakter även om vägen till introduktion är en bit bort. Min förhoppning är dock att relativt snabbt kunna få möjlighet att tillsammans med någon aktör starta inledande studier likt de som vi genomför i Bolivia, Ukraina och Sydkorea. Kort sagt kan man säga att potentialen är mycket stor och min initiala bedömning är att vi skapat en del intressanta kontakter som kan leda oss vidare.", Säger VD, Johan Olson, SensoDetect AB (publ.)


Johan Olson

VD, SensoDetect Aktiebolag (publ)

Telefon: 046-15 12 73

e-post: jo@sensodetect.com


SensoDetect belyser genom patenterad utrustning hjärnstammens reaktioner på ljudstimuli i syfte att ge sjukvården tydliga avvikelser och mönster för användning inom främst psykiatrin. Målet är att öka effektiviteten inom psykiatrin och därmed nyttan för sjukvården, samhället, patienter och anhöriga. SensoDetect är sprunget ur mångårig forskning vid Kliniskt psykoakustiskt laboratorium i Lund. Bolagets aktie är listad på AktieTorget.

Our Mission
Improve the lives of people with mental illness
Our Vision
Making ABR profiling tests with SensoDetect technology an integral part of setting diagnosis for mental illness
Our Value Proposition:
SensoDetect provides a complete audiogram for the brainstem, helping health care professional to set psychiatric diagnoses objectively and
cost effectively. This unique offering improves patients’ quality of life and reduces the economic impact on the health care system and society

Läs mer hos Cision
Read more about SensoDetect AB