Press release from Companies

Published: 2019-01-04 13:19:56

Alzinova AB: Alzinova: Sista dag för handel med BTA den 7 januari 2019

Sista dag för handel med Alzinova BTA (betald tecknad aktie) är den 7 januari 2019 och stoppdagen är den 9 januari 2019. De nya aktierna beräknas finnas på respektive vp-konto/depå den 11 januari 2019.

Aktier och aktiekapital 

Efter företrädesemissionen uppgår aktiekapitalet till 1 801 024 kronor fördelat på 

6 848 000 aktier.

Rådgivare
Corpura Fondkommission AB agerar finansiell rådgivare i samband med emissionen. Legal rådgivare till bolaget i samband med emissionen är Fredersen Advokatbyrå AB. Aqurat Fondkommission AB agerar emissionsinstitut.

För ytterligare information:

Per Wester, VD
Telefon: 0708–374 433
E-post: per.wester@alzinova.com

Kort om Alzinova

Alzinova (ALZ) bedriver forskning och utveckling av läkemedel för behandling av Alzheimers sjukdom – en av våra största folksjukdomar mot vilken effektiv behandling saknas. Bolagets patenterade teknologi möjliggör utveckling av nya terapier med potential att med stor träffsäkerhet angripa de skadliga ämnen som är centrala för sjukdomens uppkomst. Alzinovas fokus är utveckling av ett vaccin som ett långverkande läkemedel för behandling och förebyggande av Alzheimers sjukdom. Vaccinet är under preklinisk utveckling för förberedande inför studier i människa. Bolaget bedriver även utveckling inom diagnostik avseende sjukdomen. Alzinova är grundat av forskare som verkat vid MIVAC forskningscenter inom Göteborgs universitet och av GU Ventures AB.



Läs mer hos Cision
Read more about Alzinova AB