Press release from Companies

Published: 2021-05-07 08:48:17

Miris Holding AB: Brenner Children Hospital presenterar mycket goda resultat efter implementering av individualiserad nutrition med Miris HMA[TM]

I helgen hölls det största årliga mötet inom pediatrik i USA, PAS (Pediatric Academic Societies). Med på mötet var Dr Chandel, Neonatolog på Brenner Childrens Hospitals neonatalvårdsavdelning, som presenterade resultaten från deras första studie på hur implementeringen av individuell berikning påverkat tillväxten för prematura barn de vårdar.

Brenner Childrens Hospital i North Carolina är en del av Wake Forest Baptist Health och var det första sjukhuset som investerade i Miris HMATM efter FDA godkännandet 2018. De har sedan implementeringen av individualiserad berikning varit en stark förespråkare för metoden och presenterade i helgen de första resultaten av deras pågående studie i hur implementeringen av individuell berikning förbättrat den nutritionsvård de erbjuder sina patienter.

Resultaten visar en tillväxtökning om hela 30% för barnen som fått bröstmjölk som berikats med protein anpassat efter analysresultaten från Miris HMA™. Medeltillväxthastigheten ökade från 17 g/kg/dag före implementeringen till 22 g/kg/dag efter implementeringen av individualiserad berikning. 

"Dessa preliminära resultat från ett pågående kvalitetsförbättringsinitiativ för förbättrad proteinberikning tyder på att individualiserad proteinberikning av bröstmjölk ger bättre viktökning även om det totala kaloriintaget och volymen av given bröstmjölk är oförändrad" konkluderar Dr Chandel.

"Vi har haft nära kontakt med Brenner Childrens sedan installationen i 2019 och har hört om de goda resultat de erhållit efter det att de inkluderade analys med Miris HMA i den standardvård de erbjuder sina patienter. Det är naturligtvis ytterst viktigt för Miris att vår marknad nu får ta del av dessa bevis för att metoden fungerar" säger Marie Ekholm, säljchef på Miris. "En tillväxtökning på 30% är ett helt fantastiskt resultat och ett resultat som kliniker inte kan blunda för" fortsätter Marie.

Dr Chandel och hans team fortsätter sammanställa resultaten av de förbättringar de ser i sina patienter efter det att individualiserad berikning implementerades som standardvård på deras neonatalvårdsavdelning och fler resultat förväntas publiceras de kommande åren. 

"Brenner Childrens var först i USA med att implementera individuell nutrition med Miris HMATM och det är en viktig milstolpe för Miris att de nu kan publicera sina första resultat. Många andra sjukhus i USA har implementerat individuell nutrition med Miris HMA efter Brenner Children, och det är bara en tidsfråga innan flera av dessa sjukhus också kommer presentera sina resultat" säger Miris VD, Camilla Sandberg "Bättre marknadsföring och draghjälp kan ett bolag som utvecklar en helt ny marknad inte få. Resultaten som Dr Chandel presenterade är ännu ett bevis på att metoden fungerar och att vi gör skillnad för de prematura barnens chans till en bättre framtid." avslutar hon.

För mer information:
Camilla Myhre Sandberg, VD Miris Holding AB. Mobil: +46 18 14 69 07, E-post: 
camilla.sandberg@mirissolutions.com

Om Miris:
Miris är ett globalt MedTech bolag som utvecklar och säljer utrustning och förbrukningsartiklar för analys av humanmjölk. Försäljning sker i första hand till neonatalavdelningar, mjölkbanker och forskningsinstitutioner i hela värden. Miris vision är att alla nyfödda barn skall ha samma tillgång till sjukvård för att säkerställa bästa möjliga start i livet. I december 2018 erhöll bolaget marknadsgodkännande från amerikanska läkemedelsmyndigheten (FDA) för Miris Human Milk Analyzer™ (Miris HMA™). Missionen är att bidra till ökad global neonatal hälsa genom att tillhandahålla individuell nutrition baserad på humanmjölk. Miris Holding AB är noterat på Spotlight Stock Market.

Läs mer hos Cision
Read more about Miris Holding AB