Published: 3/7/2018 3:51:07 PM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Follicum AB: Follicum hoppas kunna rapportera resultat från hårstudie i höst - vd

Forskningsbolaget Follicum meddelade på förmiddagen att första patienten rekryterats till fas IIa-studien där bolagets behandling av håravfall, FOL-005, ska utvärderas på 60 patienter vid två kliniker i Tyskland. Under Stockholm Corporate Finance Life Science-dag meddelade vd Jan Alenfall att resultaten kan komma redan till hösten.

“Nu är det full fart på rekryteringen och vi hoppas kunna rapportera den här studien till hösten”, sade han.

I studien administreras läkemedelskandidaten via injektioner i skalpen men bolaget arbetar parallellt med att hitta en annan formulering innan nästa kliniska studie drar igång. Tre parallella spår drivs varav en pulverformulering som läggs på huden och masseras in i hårrötterna och två traditionella formuleringar i kräm- och gelformat.

“Det ser väldigt lovande ut. Målsättningen är att kunna välja formulering under våren och till försommaren ha klart vilken av formuleringarna vi går vidare med.”

Vad gäller bolagets projekt inom diabetes, FOL-014, så pågår just nu en djurstudie och bolaget planerar att under 2018 screena och välja ut en läkemedelskandidat i projektet.

Follicum tog in 23 miljoner i en företrädesemission i höstas. På en fråga om hur länge pengarna räcker svarade vd:

“Pengarna räcker till att driva de aktiviteter som vi sagt att vi ska driva just nu. Visar det sig att diabetesprojektet blir extremt intressant måste vi fylla på kassan för att göra toxikologiska och kliniska studier.”

“När vi har all information om diabetesprojektet som vi tar fram inför förstärkning av patentet i slutet av april/början på maj kan vi ta ställning till hur vi går vidare”, sade han vidare.

Read more about Follicum AB