Published: 4/23/2018 10:34:44 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Follicum AB: Follicum har rekryterat mer än hälften av patienterna i fas IIa-studien med FOL-005

Forskningsbolaget Follicum har nu rekryterat mer än hälften av patienterna i bolagets kliniska fas IIa-studie med FOL-055. Studien omfattar 60 patienter med håravfall och genomförs vid Clinical Research Center for Hair and Skin Science, CRC, i Berlin och Bioskin i Hamburg i Tyskland. I fas IIa-studien studeras säkerheten och effekten av olika doser av läkemedelskandidaten FOL-005, administrerade som injektioner i hårbotten. Det framgår av ett pressmeddelande.

FOL-005 är en modifierad, kort version av det endogena proteinet, osteopontin. I en nyligen genomförd fas I/IIa-studie visade sig FOL-005 vara en effektiv och säker behandling. Redan efter tre månaders behandling svarade tre av fyra patienter med ökad hårväxt. I den aktuella studien ges olika doser av läkemedelskandidaten FOL-005 eller placebo, administrerad som injektioner på två separata områden i hårbotten. Varje patient behandlas tre gånger per vecka under totalt tre månader. Studien förväntas vara genomförd och rapporterad i slutet av 2018.

"Det är mycket glädjande att inklusionen av patienter går enligt plan och att rekryteringen nu har nått mer än halvvägs till målet. Vår avsikt med den aktuella studien är att bekräfta de intressanta resultaten från den nyligen genomförda studien, där vi såg både bra effekt och säkerhet samt en mycket hög patientrespons. Vi ser fram emot att kunna presentera resultaten i slutet av detta år", kommenterar Jan Alenfall, vd i Follicum.

Read more about Follicum AB