Published: 5/14/2018 12:46:53 PM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about ProstaLund AB: ProstaLund har påbörjat sin introduktion av CoreTherm i Kina

Medicinteknikbolaget ProstaLund meddelade i december 2017 att CoreTherm har godkänts av den kinesiska myndigheten CFDA, China Food and Drug Administration. Bolaget fick i januari 2018 sitt slutliga registreringscertifikat. Under våren har ett flertal besök och möten genomförts med såväl ProstLunds distributör som potentiella samarbetspartners och kunder i Kina. Introduktionen av CoreTherm i Kina har därmed påbörjats, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

ProstaLund har arbetat på plats med sin kinesiska distributör Shaanxi Yuandaolong Medical Technologies. På möte med distributören under april diskuterades affärsplanering och produktutbildning. ProstaLund har parallellt tillsammans med distributören inlett kontakter med några av de större och ledande sjukhusen i Shanghaiområdet.

- Det känns tillfredsställande att nu kunna gå in i en mer konkret fas på den kinesiska marknaden efter många års förberedelser. De inledande samtal vi har haft har bekräftat det stora behovet som finns. Jag uppfattar att det finns ett genuint intresse för CoreTherm då det i dagsläget finns få alternativ till denna effektiva och skonsamma behandling. Nästa steg blir att etablera ett "center of excellens" och där starta en första klinisk utvärdering av CoreTherm, säger Hans Östlund, vd på ProstaLund.

Read more about ProstaLund AB