Published: 5/15/2018 1:05:12 PM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Follicum AB: Follicum arbetar aktivt med att hitta partner som kan ta FOL-005 till marknaden - vd

Forskningsbolaget Follicum arbetar redan nu aktivt med att hitta en partner som kan hjälpa till att ta bolagets läkemedelskandidat mot håravfall till marknaden. Det säger vd Jan Alenfall under en presentation vid Sedermeradagen på tisdagen.

Follicum håller just nu på med den pågående studien med FOL-005 mot håravfall där läkemedelskandidaten administeras via injektioner i skalpen. Bolaget arbetar parallellt med att hitta en annan formulering innan nästa kliniska studie drar igång.

Follicum-chefen har till Finwire tidigare sagt att målsättningen är att kunna välja formulering under våren och till försommaren ha klart vilken av formuleringarna man går vidare med. Under tisdagen uppger han att man inom "väldigt kort tid" kan välja den bästa formuleringen.

Om den efterföljande kliniska studien faller väl ut är kandidaten ett stort steg närmare marknaden, varför Follicum enligt vd:n redan nu jobbar aktivt med att hitta en partner för att hjälpa till att ta den dit.

Jan Alenfall konstaterar att marknaden för håravfall är stor, med egentligen endast två existerande produkter som dessutom är behäftade med en del biverkningar. Follicums mål är att utveckla en produkt som är "enkel att använda, säker och effektiv och som kan användas av både män och kvinnor i alla åldrar".

Lyckas man med det så kan bolaget ta "en betydande marknadsandel". Den befintliga marknaden uppskattas till över tre miljarder dollar, men vd:n ser även en uppsida i marknaden då alla inte kan använda existerande alternativ.

Produkten kommer enligt Alenfall förmodligen att handlas på recept initialt, men han tror att den inom ett till två år kommer kunna köpas på apotek.

Read more about Follicum AB