Published: 6/29/2018 11:59:17 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about OptiFreeze AB: OptiFreeze går vidare med kunddiskussioner inom segmenten OptiDry och OptiFlower

Frysspecialisten OptiFreeze går in i nästa fas tillsammans med en kund inom bolagets OptiDry-segment efter att ha genomfört sin andra testgenomgång i industriell skala. Det framgår av en statusuppdatering på fredagen.

Testerna genomfördes med hjälp av bolagets uppgraderade PEF-kammare. Försöken visade på att det nya PEF-systemet kan bearbeta större kvantiteter än tidigare. Efter att ha avslutat dessa andra försök vill kunden fortsätta vidare på projektet och man diskuterar nu nästa steg tillsammans.

Samtidigt fortsätter företaget förbättra och utforska nya sätt på hur man hanterar produkterna före och efter behandling i syfte att förenkla produktionen, enligt pressmeddelandet.

Bolaget meddelar även att inom OptiFlower-segmentet har man genomfört tester med ett ledande blomföretag där avsikten har varit att validera bolagets metod och testa andra potentiella användningsområden. De initiala resultaten var positiva, och bolaget väntar nu på ytterligare resultat. Man har för avsikt att fortsätta diskutera projektet tillsammans med sin kund.

Under våren har bolaget även genomfört tester med en annan OptiFlower-kund, där diskussionerna nu handlar om hur samarbetet ska se ut med en uttalad avsikt att industrialisera OptiFreezes produkter inom segmentet.

Read more about OptiFreeze AB