Published: 8/28/2018 8:25:24 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Follicum AB: Follicum meddelar att samtliga patienter har slutfört behandling i Fas II-studie, resultat senare i höst

Forskningsbolaget Follicum tillkännager att samtliga patienter i den pågående fas IIa-studien med FOL-005 för behandling av håravfall har slutfört behandlingen och genomfört de avslutande besöken på kliniken. Resultaten från studien meddelas senare i höst.

I fas IIa-studien undersöks säkerheten och behandlingseffekten av olika doser av läkemedelskandidaten FOL-005, administrerade som injektioner i hårbotten.

Follicums Fas IIa-studie genomförs på Clinical Research Center for Hair and Skin Science i Berlin och på Bioskin, Hamburg, Tyskland. Studien är blindad och resultaten av studien kommer inte att rapporteras förrän avblinding genomförts. Ett omfattande arbete påbörjas nu med att kvalitetsgranska alla data innan avblindning och genomförande av analyser.

"Det är mycket glädjande att alla patienter nu är färdigbehandlade till och med något före tidplanen. Just nu pågår en omfattande granskning av data innan studien kan avblindas och slutligen analyseras. Som tidigare kommunicerats, ser vi fram emot att kunna presentera resultaten av studien innan slutet av detta år", säger vd Jan Alenfall i en kommentar.

Den nuvarande studien var fullrekryterad i juni 2018 och nu har alla patienterna genomgått hela behandlingen. Top line data beräknas kunna presenteras i slutet av 2018.

Read more about Follicum AB