Published: 8/31/2018 9:45:35 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Freetrailer Group A/S: Freetrailers intäkter och resultat i linje med bolagets förväntningar

Teknikbolaget Freetrailer inom delningsekonomin redovisar en förlust på 0,8 miljoner danska kronor i fjärde kvartalet i det brutna räkenskapsåret 2017/18. Intäkterna och resultatet var i linje med bolagets förväntningar.

Nettoomsättningen uppgick till 8,9 miljoner danska kronor.

Resultatet efter skatt blev -0,8 miljoner danska kronor. Resultat per aktie hamnade på -0,17 danska kronor.

Likvida medel var på 9,4 miljoner danska kronor per den 30 juni. Styrelsen föreslår att ingen utdelning ska lämnas för räkenskapsåret 2017/18.

Aktien började handlas på Spotlight Stock Market den 14 juni och blev det första aktien att handlas i danska kronor. Bolaget tillfördes 14 miljoner danska kronor före emissionskostnader. Kostnaderna för noteringen uppgick till 3,5 miljoner danska kronor, vilket var 1 miljon kronor högre än budget.

"Vår omsättning för 2017/18 landade, som förväntat och tidigare kommunicerat, på 30
miljoner danska kronor med ett rörelseresultat på -3,5 miljoner danska kronor efter skatt", kommenterar vd Allan Sønderskov Darré i bokslutskommunikén.

"Viktigast av allt ser jag mycket positivt på det kommande året. Vi har en robust strategi, robust implementeringsplan och potential att resa utanför landets gränser och att få vår delningsekonomiska lösning att växa", avslutar Allan Sønderskov Darré.


Freetrailer, Mdkk Q2-2018
Nettoomsättning 8,9
Nettoresultat -0,8
Resultat per aktie, dkk -0,17

Read more about Freetrailer Group A/S