More from the company

Published: 2018-06-25 10:52:01

ProstaLund AB: Stort intresse för CoreTherm bland iranska urologer

CoreTherm har presenterats på IAUs (Iranian Association of Urologists) årliga kongress i Teheran med över 1100 besökare och rönte mycket stort intresse bland urologerna.

För några veckor sedan erhöll ProstaLund marknadsföringstillstånd för CoreTherm i Iran och de första behandlingarna med CoreTherm-metoden genomfördes nyligen vid Imam Khomeni-sjukhuset i Teheran.

Doktor Sonny Schelin, medicinsk rådgivare på ProstaLund, var i samband med kongressen inbjuden till IAUs årsmöte som expert på transuretral mikrovågsterapi. Doktor Schelin höll ett mycket uppskattat föredrag om CoreTherm-metoden i kongressen stora föreläsningssal.

Det var ett mycket stort intresse för CoreTherm i den välbesökta montern på mässan som hölls i samband med kongressen. ProstaLunds distributör Itssaco ställde ut och besökarna hade möjlighet att stifta bekantskap med såväl maskin som CoreTherm-metod.

- Doktor Schelins presentation av CoreTherm-metoden skapade stort intresse bland de deltagande urologerna och vår distributör Itssaco hade fullt upp att följa upp alla intresserade. Vi har onekligen fått en bra start i Iran, säger VD Hans Östlund i en kommentar.


För ytterligare frågor, vänligen kontakta:

Hans Östlund
VD
Tel. +46 46 12 09 08
hans.ostlund@prostalund.com



ProstaLund AB (publ) i korthet:
ProstaLund AB (publ) är ett svenskt medicintekniskt bolag med huvudkontor i Lund som utvecklar och marknadsför innovativa produkter för behandling av godartad prostataförstoring. Bolaget har patenterat behandlingsmetoden CoreTherm, en individanpassad värmebehandling för BPH (godartad prostataförstoring). ProstaLund är noterat på Spotlight och har cirka 1 500 aktieägare. Fokus för 2018 ligger på ökade försäljningsinsatser i Norden, samt introduktionen i Kina.

Läs mer hos Cision
Read more about ProstaLund AB