More from the company

Published: 2018-07-19 10:12:57

EcoRub AB: Krav från EASME på återbetalning

EASME (Executive Agency for Small and Medium-sized Enterprices)  har  varslat om ett krav på återbetalning av 84 842,14€

Ett EU finansierat projekt - ACE -  bedrevs 2010 till 2014  (EcoInnovation Program), 497 936,74 € var en gång accepterade och godkända  utgifter. Efter en revision som genomfördes i juni 2017 och  som  det rapporterats om i pressmeddelanden reducerade revisorerna godkända kostnader till 328 252,47€,  Finansieringar var hälften av kostnaderna och det som EASME nu varslat om ska återbetalas är hälften av mellanskillnaden nämligen 84 842,14€. 35 770€ är reducering av lönekostnader där revisorerna bland annat hävdar att det arbete som utförts " did not justify  the hours reported",  15 500€ har dragits av därför att  det vid revisionstillfället inte fanns originalfakturor för inköp av utrustning (från 2010). Dessa fakturor har erhållits som kopior från leverantörerna och utsagor om att leverantörerna har fått betalt har erhållits från leverantörerma. Vidare har en post som gäller administrationskotsnader på 5 550€ reducerats. Administrationskostnader är en procentsats av de övriga kostnaderna.

Styrelsen anser att återbetalningskravet inte är acceptabelt och baserat på godtycke och har därför beslutat att inte godkänna dem utan kommer om nödvändigt beivra det i domstol.

Denna information är sådan information som EcoRub AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 19 juli 2018.


Åke Paulsson Vd ake.paulsson@ecorub.se  070 66 34 174
EcoRub AB (publ): EcoRub är ett miljöteknikföretag. Bolaget har ett hybridmaterial TPRR - ThermoPlastic  Recycled Rubber- som är  patenterad.  Bolaget  blandar termoplaster, gummipulver  och ibland organiska fibrer som trämjöl, rörflen, mm för att skapa ett nytt material - ekologiskt gummi - med unika materialegenskaper. Egenskaperna är bland annat utmärkt åldringsbeständighet, slagtålighet och att materialet lätt kan återvinnas. Materialet är avsett för formsprutning i den typ av formsprutningsmaskiner som används inom plastindustrin. Materialet finns även i form av gummiduk, mattor och skivor.

Läs mer hos Cision
Read more about EcoRub AB