Press release from Companies

Published: 2018-07-24 13:57:08

Freetrailer Group A/S: Full ersättning av byggvaruhuset Silvans 411 freetrailers bidrar till att stärka den finansiella ställningen 2018/19

411 helt nya släpvagnar står nu redo att användas framför Silvans 43 byggvaruhus i Danmark. Avtalet ingicks hösten 2017. Freetrailer kan både rapportera om en framgångsrik lansering och om utsikterna till ett nytt räkenskapsår med förbättrad finansiell ställning genom bland annat lägre underhållskostnader och förbättrad kundupplevelse. De nya släpvagnarna får löpande Freetrailers tekniska låssystem.

Redan innan börsnoteringen gick Freetrailer ut med det koncernomfattande avtalet med byggvaruhuskedjan Silvan i Danmark. Silvan har varit en samarbetspartner sedan 2010 och med det nya fyraåriga avtalet är alla 411 gamla freetrailers ersatta med helt nya framför Silvans 43 byggvaruhus över hela landet.

CEO Allan Sønderskov Darré har sedan börsnoteringen upplevt att takten har skruvats upp och ett ökat intresse för Freetrailers koncept, och inte minst det nya låssystem Freelock. "Vår ambition är att inom de närmaste fem åren växa till 2 000 släpvagnar, och det endast på den danska marknaden. Sedan noteringen har vi i genomsnitt fått ut fler än tre nya vagnar på gatan varje dag ", säger Allan Sønderskov Darré, som inte planerar att dra ned på försäljningstakten. Han konstaterar att företaget är redo att ro hem de stora kontrakten, och klarar av att köra IT-system, Freelock och släpvagnar på ett säkert och effektivt sätt.

I avtalet ingår även den löpande implementeringen av Freetrailers framgångsrika låssystem Freelock, med 100 procents självbetjäning, på alla Silvans 411 nya släpvagnar. "De senaste två åren har vi koncentrerat oss på att vidareutveckla vår plattform till en 100 procents självbetjäningslösning som ger våra kunder optimal flexibilitet och gör det ännu enklare att dela. Ett stort antal av våra samarbetspartner väljer nu att köpa in sig i lösningen", avslutar Allan Sønderskov Darré.

Freetrailer ingick det nya avtalet med Silvan hösten 2017. Avtalet löper fram till 30 juni 2021 med en ömsesidig uppsägningstid om sex (6) månader. Freetrailer kommer att stärka sin finansiella ställning efter implementeringen av de 411 nya släpvagnarna.


För mer information om Freetrailer Group A/S, vänligen kontakta: Allan Sønderskov Darré, VD  E-post: asd@freetrailer.com Telefon: +45 42 90 90 98
Om Freetrailer Group A/S Freetrailer är ett danskt teknologibolag, grundat 2004, med målet att göra det enkelt att boka och låna en släpvagn gratis via en delekonomisk IT-plattform. Företaget erbjuder idag sina kunder en 100% självbetjäningslösning via en applikation och ett elektroniskt lås som ger kunderna full flexibilitet. Konceptet har visat sig öka trafiken till butikerna på ett innovativt och annorlunda sätt, och sedan starten har mer än 2 miljoner kunder lånat en freetrailer hos IKEA, Silvan, Pelican Storage - eller hos ett av bolagets 30 andra nordiska affärspartner. Bolaget arbetar med en tvåsidig tillväxtplan, där förstärkning av de befintliga hemmamarknaderna är det ena delen och internationalisering av konceptet utgör den andra.  Danska tidningen Børsen har tilldelat Freetrailer sju tillväxtgazeller i rad. Idag har Freetrailer en lönsam och globalt skalbar affärsidé baserat på en beprövad och robust IT-plattform.

Läs mer hos Cision
Read more about Freetrailer Group A/S