Reports

Published: 2018-08-31 09:30:00

Freetrailer Group A/S: Helårsrapport for 2017/2018

Freetrailer udsender første helårsrapport som børsnoteret selskab og imødekommer forventninger til resultat og vækst

12 mdr. (01.07.17-30.06.18): Koncernens nettoomsætning 30.233 tDKK; koncernens resultat efter skat -3.474 tDKK; resultat pr. aktie -0,38; ikvider 9.414 tDKK; soliditetsgrad 71%. 4. kvartal (01-04-30.6.18): Koncernens nettoomsætning 8.878 tDKK; koncernens resultat efter skat -768 tDKK; resultat pr. aktie: -0,17.

Selskabet lukker som forventet regnskabsåret 2017/18 med en omsætning på 30 mDKK og med et underskud på 3,5 mDKK efter skat. Fjerde kvartal bliver regnskabsårets bedst performende kvartal og udgør 30% af det samlede driftsresultat.

Freetrailers omsætning for 2017/18 er som forventet og tidligere kommunikeret, landet på 30 MDKK. Det svarer til en stigning i forhold til året før på godt 10%. Resultatet for året udgør -3,5 MDKK efter skat, og er ligeledes i overensstemmelse med forventningerne. Særligt ekstraordinære engangsomkostninger til hhv. børsintroduktionen, engangsomkostninger i forbindelse med tilpasning af organisationsstrukturen, samt afskrivninger af afholdte omkostninger i forbindelse med koncernens indtog på nye markeder, er med til at påvirke resultatet negativt.

”Fjerde kvartal er årets bedst performende kvartal, hvor såvel omsætning som driftsresultat udgør 30% af årets samlede driftsresultat. Dette vidner om positiv udvikling i koncernens drifts” siger Group CFO Philip Filipsen og fortsætter ”hertil kommer, at kvartalets underskud udgør mindre end 20% af det samlede underskud for året”.

Koncernen har for året 2017/2018 desuden oplevet en markant vækst i antallet af udlejning på koncernens samlede trailer portefølje på indeks 115 sammenlignet med 2016/17. CEO Allan Sønderskov Darré noterer sig, at koncernens vækstfremgang vidner om, Freetrailer allerede har lagt centrale trædestenene til den fremtidige vækst.

”I Freetrailer er vi lykkes med en lang række projekter, som vi forventer kommer til at påvirke vores resultat positivt de kommende år. Det danske hjemmemarked vokser og der er fuld fart på Norge. Vi udruller Freelock-systemet i Norden for to af vores helt store samarbejdspartnere og med børsnoteringen har vi oplevet en blåstempling fra markedet, der direkte kan mærkes på en stadig stigende interesse for at indgå partnerskab med os” udtaler Allan Sønderskov Darré.

”Vi har en robust strategi, en robust udrulningsplan og et potentiale til at rejse uden for landets grænser og til at få vores dele-økonomiske bevægelse til at vokse,” slutter han og glæder sig over, at fremtiden ser lys ud for selskabet.


For mere information om Freetrailer Group A/S, kontakt venligst:

Allan Sønderskov Darré, Group CEO & grundlægger
E-mail: asd@freetrailer.com
Telefon: +45 42 90 90 98


Kort om Freetrailer Freetrailer Group A/S

Freetrailer er en dansk teknologivirksomhed, grundlagt i 2004, med det formål at gøre det var nemt at booke og låne en trailer gratis via en deleøkonomisk it-platform. Virksomheden tilbyder i dag sine kunder en 100% selvbetjeningsløsning via app. og elektronisk lås, der giver kunder fuld fleksibilitet.

Konceptet har vist sig at skabe øget trafik til butikkerne på en nytænkende og anderledes måde og siden opstarten har mere end 2 millioner kunder lånt en gratis Freetrailer hos IKEA, Silvan, Pelican Storage – eller hos en af virksomhedens mere end 30 andre samarbejdspartnere i Norden. Virksomheden arbejder med en todelt vækstplan, hvor styrkelsen af de eksisterende hjemmemarkeder udøver det ene ben, og en yderligere internationalisering af konceptet udgør det andet.

Det danske dagblad Børsen har tildelt Freetrailer syv vækstgazeller i streg. Freetrailer står i dag med et yderst rentabelt og globalt skalerbart forretningskoncept, der bygger på en gennemtestet og robust it-platform.

Läs mer hos Cision
Read more about Freetrailer Group A/S