Press release from Companies

Published: 2018-09-07 10:49:28

Zenergy AB: Zenergy erhåller statligt investeringsstöd om 8,6 MSEK till Illern1 och märker av stort intresse från potentiella hyresgäster

Zenergy har erhållit beslut om ca 8,6 MSEK i statligt investeringsstöd för hyresbostäder via Länsstyrelsen i Jönköping till byggnationen av Illern1 i Skillingaryd med kostnadseffektiva och kvadratsmarta hyresrätter. Cirka 50 personer kom till premiärvisningen i början av september, och 14 anmälde sig för att skriva hyreskontrakt.

Inflyttningen i det första husblocket med 9 bostäder beräknas ske under november 2018 och för husblock 2 och 3 med 14 bostäder under det första kvartalet 2019. Intresset för hyresrätter i Skillingaryd och närliggande Vaggeryd är överlag mycket stort.

– Det är inspirerande att vi erhåller ett så positivt intresse från potentiella hyresgäster till vårt första bostadsprojekt i egen regi, vilket visar på styrkan i våra ZIP-Bostäder, säger Zenergys VD Olle Magnusson.

Zenergy strävar efter att vara det självklara valet som leverantör av energioptimerade, brandsäkra och miljöbesparande bostäder. Bolaget tillverkar även skolor, daghem, äldre-boenden, studentboenden och entreprenadmoduler/byggbodar.

Zenergys vision är att skapa smarta, energieffektiva bostäder som håller hög kvalitet, samtidigt som att de går snabbt att producera. Bostäderna utformas för en effektiv etablering med lång livslängd. Zenergy ZIP-Element® används som såväl väggelement som tak- och golvbjälklag.


För mer information kontakta:

Olle Magnusson – VD, Zenergy AB (publ) , Telefon: 0707 – 61 81 33 , E-post: olle.magnusson@zenergy.se

Denna information är sådan information som Zenergy AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 7 september 2018.


Om Zenergy
Zenergy grundades 2009 och är en ledande aktör i utvecklingen av bostäder och andra byggnader baserade på modulär arkitektur. Bolagets patenterade ZIP-Element gör det möjligt att tids- och kostnadseffektivt färdigställa trivsamma bostäder och andra typer av fastigheter med hög kvalitet som uppfyller stränga EU-regelkrav inom energieffektivitet, brandsäkerhet och fuktresistens. Zenergy håller för närvarande på att skala upp verksamheten och har under 2017 tecknat avtal med ledande bostadsbolag som Wallenstam och K-Fastigheter.
Samarbetet med K-fastigheter kan vara värt ca 700 MSEK under en femårsperiod. Samarbetet genom ramavtalet med Karlsson Equity Holding AB och beställningsåtagandena är villkorat av att ett första byggprojekt om 26 lägenheter i Ödåkra blir godkänd vid slutbesiktning under 2018.

Handelsbeteckningen för aktien på Spotlight är ZENZIP B och ISIN-koden är SE0010413658.

Zenergy AB (publ), Storgatan 82, 568 32 Skillingaryd, +46 36121340, info@zenergy.se, www.zenergy.se

Läs mer hos Cision
Read more about Zenergy AB