Publicerat: 2019-05-10 14:17:23

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om STENOCARE A/S: Konkurrencen om at blive først med danskproduceret medicinsk cannabis snerper til

Torsdag kunne DR bringe historien om fynske Spectrum Cannabis, der regner med at være klar med medicinske cannabisprodukter, der kan komme i apotekerne allerede til september eller oktober. Det vil i så fald blive de første dansk-producerede produkter.

En af de nærmeste konkurrenter, Stenocare, er dog ikke bekymrede, selvom det børsnoterede selskab stadig venter på sine planter fra den canadiske partner CannTrust, fortæller topchefen til Finwire.

"Stenocare har fra starten forventet, at vi ikke ville være de første med en færdigt danskproduceret produkt. Vi havde fokus på at være først på markedet med en produkt til patienterne. Indtil nu har vi været alene med medicinsk cannabis olie siden september," fortæller adm. direktør Thomas Schnegelsberg i en mail til Finwire.

Rent praktisk skal Spectrum og andre producenter fabrikere tre ens batches af produktet, hvorefter Lægemiddelstyrelsen skal behandle ansøgningen.

Omkring 24 selskaber fået tilladelse til at fremstille medicinsk cannabis i Danmark.

Til sammenligning tog det Lægemiddelstyrelsen 6-7 måneder at godkende Stenocares produkter, til trods for, at de allerede var på markedet i Canada. Stenocare sælger i dag produkter fra CannTrust, men går i egen produktion, så snart planterne lander til den nye fabrik i Jylland.

"Vi følger vores plan med at importere færdige produkter, og samtidig opbygge vores højteknologiske indendørs dyrkningsfacilitet i Jylland," tilføjer Thomas Schnegelsberg.

Stenocares aktie falder 3,2 procent på vækstbørsen Spotlight.

Läs mer om STENOCARE A/S