Press release from Companies

Published: 2024-01-02 19:32:08

SHT Smart High-Tech AB: Smart High Tech: Riktad emission registrerad på Bolagsverket

Den 15 december offentliggjorde styrelsen i SHT Smart High-Tech att bolaget genomfört en riktad nyemission som tillförde bolaget 8,5 MSEK före emissionskostnader. Den riktade emissionen om 849 250 B-aktier är nu registrerad på Bolagsverket vilket innebär att antalet aktier i bolaget ökat till totalt 17 768 850 aktier, varav 1 400 000 aktier är av serie A med 10 röster per aktie, och 16 368 850 aktier är av serie B, med en röst per aktie. Ökningen av antalet aktier innebär också att aktiekapitalet i bolaget ökat till 888 442,50 kronor.

De nya aktierna kommer att registreras hos Euroclear och finnas synliga på respektive investerares depå inom någon vecka. De som tecknade aktier i den riktade emissionen har dock tecknat ett lock up-avtal med innebörd att de är förhindrade att sälja de erhållna aktierna inom sex månaderna efter registrering hos Bolagsverket.

I emissionen erhöll de som tecknade sig för nya aktier en teckningsoption för varje aktie de tecknat. Teckningsoptionen ger innehavaren rätt att fram till den 30 april 2024 teckna en aktie för 15 kronor per aktie. Någon handel med teckningsoptionerna kommer inte att ske.

För mer information om SHT Smart High-Tech AB, vänligen kontakta:

VD Lars Almhem                                                                

+46 70 418 00 00                                                              

lars.almhem@smarthightech.com

Kort om SHT Smart High-Tech AB

SMART HIGH TECH är genom den patenterade produkten GT-TIM® utvecklat ett unikt grafenförstärkt gränssnittsmaterial, så kallat "Thermal Interface Material", TIM, för elektronik- och kraftmodulkylning som leder värme effektivt både i vertikalt och i horisontellt led. Ökad kylningsförmåga krävs av industrin för att fortsätta kunna utveckla högprestandaelektronik som är mindre, lättare, snabbare med mer funktionalitet på ett hållbart sätt genom lägre energikonsumtion.

Visionen för SMART HIGH TECH är att bli en globalt ledande leverantör i världen av nanobaserade material och lösningar för applikationer för termisk kylning av elektronik som bidrar till ett hållbart samhälle. Detta ska ske genom hög grad av automation i kombination med ett unikt och patenterat grafenförstärkt kylmaterial. SMART HIGH TECH har tillverkningsenheter av sin GT-TIM®produkt i Göteborg, Sverige, samt i Shanghai, Kina, med försäljning till företag och konsument inom elektronikbranschen på en global marknad.

Läs mer hos Cision
Read more about SHT Smart High-Tech AB