Press release from Companies

Published: 2024-02-23 09:42:52

ABAS Protect AB: Bokslutskommuniké 2023

Händelser under kvartalet

  • Abas erhåller högsta kreditvärdighet AAA av Bisnode, vilket endast 3,4% av Sveriges företag har
  • Aktier tecknade med stöd av teckningsoptioner har registrerats och ombokats från interimsaktier till stamaktier i början av december.

Händelser efter periodens utgång

  • Rekrytering av säljare i Polen där vi ser möjlighet till ökad export pågår.

Se presentationen av bokslutskommunikén på Finwire-TV kl 11 i dag 23 februari på https://www.finwire.tv/webcast/abas-protect/bokslutskommunike-2023/

 
VD-Ord
Verksamhetsåret 2023 har varit ett bra år för ABAS Protect, med invigningen av den nya monteringshallen, Gamla Cementen i Ambjörnarp, som kronan på verket. Under året har Tomas Karlsson varit VD och gjort ett bra jobb med den äran. Sedan årsskiftet har jag tagit över rollen som VD för ABAS Protect och ser fram emot att fortsätta vår framgångsrika resa tillsammans med alla hängivna medarbetare och möta både utmaningar och möjligheter. Vintern kom redan i början av november inom större delen av vårt upptagningsområde. Detta har påverkat omsättning och resultat negativt under  under årets två sista månader. 

Under den långa vintern har många projekt inte kunnat slutföras som planerat. Tjäle och snö försvårar installation av stängsel och grindar, vilket gör att arbetet flyttas framåt. Vi tar dock detta med ro då alla dessa projekt kommer att färdigställas under våren. 

Vår starka likviditet gör det möjligt för oss att aktivt arbeta med att bygga upp vårt lager för att kunna möta den ökade efterfrågan som förväntas. Vi kommer att stå väl rustade med snabba leveranstider när vintern väl släpper sitt grepp.  

Inom vissa segment har vi märkt en avmattning under andra halvan av 2023. Framförallt är det mobila områdesskydd, exempelvis grindar runt byggarbetsplatser, som går trögt. Detta hänger ihop med att antalet byggstarter varit betydligt färre. Dock har vi efter periodens utgång märkt en viss ökning i aktivitet. Så vi hoppas att byggsektorn successivt återhämtar sig.  

Flera andra segment är däremot fortsatt starka vilket gjort att vi har kunnat kompensera tappet inom de konjunkturmässigt svagare områdena. Vi arbetar både med att bredda vårt sortiment för att passa nya typer av kunder och att närma oss nya geografiska områden. Exempel på kunder som har en ökad aktivitet är Kriminalvårde och Försvarsmakten.

Vi har utökat våra inköpskanaler för att försäkra oss om att inflödet av viktiga komponenter inte får några störningar. Vi undviker ”Single Source” speciellt om det kan finnas underliggande politiska risker som kan störa våra materialflöden.

Parallellt pågår rekryteringen av säljare, särskilt med inriktning på den polska marknaden där vi ser möjligheter till ökad export. 
Vi ser positivt på framtiden. Vi har mycket på gång som vi tror starkt på och som vi är övertygande om kommer bära frukt. Vår bransch står inför en situation när säkerhet blir allt viktigare och mycket måste uppgraderas i vårt samhälle. Vi ser därför ett mycket spännande 2024 framför oss.

Niclas Johansson, VD ABAS Protect

ABAS Protect AB
Gislavedsvägen 3
514 93 Ambjörnarp
0325-61 80 30
info@abas.se
www.abas.se

 

Läs mer hos Cision
Read more about ABAS Protect AB