Press release from Companies

Published: 2024-02-27 17:30:00

Hunter Capital AB: Hunter Capital genomför en fusion av Social Assets Intl. AB

Hunter Capital AB (publ) (”Hunter Capital” eller ”Bolaget”) har beslutat om att genomföra en fusion av det helägda dotterbolaget Social Assets Intl. AB (''Social'') som förvärvades efter godkännande på den extra bolagsstämman som hölls den 12 december 2023.

I samband med fusionen har Bolagets styrelse i samråd med säljarna av Social beslutat om att upplösa den del av förvärvsavtalet som avser tilläggsköpeskillingar för åren 2024-2026 i sin helhet. Detta innebär att det inte kommer att utgå någon form av tilläggsköpeskilling eller annan typ av ersättning till säljarna av Social baserat på EBITDA för ovanstående år.

Skäl till fusionen
Bolagets styrelse bedömer att fusionen kommer att medföra minskade kostnader, en effektivare administration samt att genomförandet kraftsamlar organisationen på ett bra sätt för fortsatt tillväxt.


Verkställande av fusionsplanen
Social ska upplösas så snart Bolagsverket registrerat beslut om tillstånd att verkställa förevarande fusionsplan, vilket förväntas ske i början av maj månad. Social:s tillgångar och skulder kommer i samband med detta att övergå till Bolaget.

Bolaget kommer i ett separat pressmeddelande att meddela marknaden om när fusionen registrerats av Bolagsverket.


För mer information, vänligen kontakta:
Milad Pournouri, VD
Tel: 073-890 89 11
E-mail: milad.pournouri@huntercapital.se


Denna information är sådan information som Hunter Capital AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 27 februari 2024 kl. 17:30 CET.

Läs mer hos Cision
Read more about Hunter Capital AB