Press release from Companies

Published: 2024-03-05 08:45:00

Vultus AB: Vultus och Lunds universitet fördjupar samarbetet inom satellitbaserad fjärranalys

Vultus AB (publ) meddelar ett utökat samarbete med Lunds universitets institution för naturgeografi och ekosystemvetenskap. Samarbetet inkluderar utbyte mellan institutionen och Vultus om information, idéer och lösningar kring tillämpningsområdena klimat, miljö, jord- och skogsbruk.

"Samarbetet med Lunds universitet ger oss nya insikter och viktiga utbyten hur vi kan utveckla våra tjänster efter den senaste forskningen inom området. Det är väldigt glädjande att vi nu fördjupar samarbetet med att också vara en del av undervisningen inom området.", säger PhD Min Wang, forskningschef på Vultus.

 

Det utökade samarbetet mellan Vultus och Lunds universitet fokuserar på informationsutbyte samt engagemang av studenter för att utveckla metoder för praktisk tillämpning av fjärranalysteknologi i jordbruket, från initiala planeringssteg till den slutliga skörden, och därmed belysa och vidareutveckla teknologins potential.

 

"Genom att Vultus demonstrerar sin teknologi för våra studenter skapar vi en bro mellan akademisk teori och praktisk tillämpning i vår undervisning, vilket är avgörande för att driva på hållbar utveckling inom jordbruket. Vår ambition är att inte bara utbilda utan också inspirera till innovation och praktisk användning av satellitdata för att möta globala utmaningar.", säger Prof. Lars Eklundh, från institutionen för naturgeografi och ekosystemvetenskap vid Lunds universitet.

 

För mer information om Vultus, vänligen kontakta
Per Karlsson, VD Vultus AB
Telefon: +46 (0) 70-001 97 01
E-post: per.karlsson@vultus.se
Hemsida: www.vultus.se

 

 

Om Vultus AB (publ)

Vultus är ett agtech-bolag som erbjuder analyser av grödor och markförhållanden baserat på satellitdata. Genom bolagets plattformstjänst tillhandahåller Vultus beslutsunderlag för effektiva och hållbara jordbruksmetoder globalt. Vultus aktie (Ticker: VULTS) är noterad på Spotlight Stock Market. För mer information om Vultus verksamhet, besök: www.vultus.se

 

Läs mer hos Cision
Read more about Vultus AB