Press release from Companies

Published: 2024-04-16 09:05:00

Everysport Group AB: Valberedningens i Everysport Group AB (publ) förslag inför årsstämman 2024

Everysport Group AB (publ) (”Bolaget”) meddelar idag valberedningens förslag till årsstämman 2024. Inför årsstämman 2024 har valberedningen bestått av Michael Hansen i egenskap av styrelseordförande i Bolaget, samt Johan Ejermark och Hannes Andersson i egenskap av representanter för de två största ägargrupperna/aktieägarna som röstmässigt har de största aktieinnehaven i Bolaget.

Punkt 1 - Val av ordförande

Valberedningen föreslår Michael Hansen till ordförande på stämman

Punkt 9 - Fastställande av antalet styrelseledamöter och styrelsesuppleanter

Valberedningen föreslår att antalet styrelseledamöter ska uppgå till fem för tiden intill nästa årsstämma, samt att inga styrelsesuppleanter ska utses.

Punkt 10 - Fastställande av arvoden till styrelse och revisorer

Valberedningen föreslår att arvode ska utgå med 170 000 kronor till styrelsens ordförande och 85 000 kronor till envar av övriga av stämman valda styrelseledamöterna som inte har ett anställningsförhållande till Bolaget. Valberedningen föreslår vidare att arvode ska utgå med 65 000 kronor till ordförande i revisionsutskottet och med 50 000 kronor till ledamot av revisionsutskottet. Vidare ska arvode utgå med 30 000 kronor till ordförande i ersättningsutskottet och med 10 000 kronor till ledamot av ersättningsutskottet. Ersättning till revisor ska utgå enligt principen löpande godkänd räkning

Punkt 11 - Val av styrelseledamöter och styrelseordförande

Valberedningen föreslår att årsstämman beslutar om omval av styrelseledamöterna Michael Hansen, Johan Ejermark, Mernosh Saatchi, Hannes Andersson samt nyval av Björn Ulvgården, för tiden intill nästa årsstämma. Valberedningen föreslår vidare omval av Michael Hansen som styrelsens ordförande.

Björn Ulvgården är född 1961 och är styrelseordförande i OE Capital AB. Björn har arbetat som advokat mellan 1993 – 2011 och bl.a. byggt upp Hellström Advokatbyrå. Björn har även tidigare varit delägare i PriceWaterHouseCoopers mellan 2011-2019 och var ansvarig för Corporate Finance Legal. Tidigare har han varit ordförande i Granitfonder och är för närvarande styrelseledamot i Nordic Car Logistics AB samt i stiftelsen Gudrun Sjödén Foundation.

Läs mer hos Cision
Read more about Everysport Group AB