Reports

Published: 2024-05-06 08:00:00

Tingsvalvet Fastighets AB: Delårsrapport Q1 2024 Tingsvalvet Fastighets AB (publ)

VD kommenterar

 

Det pågår mycket i bolaget i dagsläget. Förvärv, mindre avyttringar, nyproduktion, företrädesemission och listbytesprocess. Utöver detta det gamla vanliga med hyresgästanpassningar. Bolaget befinner sig i en expansiv fas och framtiden blir vad vi gör den till. I dagsläget ser vi främst möjligheter.

 

FASTIGHETER

Tingsvalvet äger 35 fastigheter med en total uthyrningsbar area om 138 119 kvm. Vi har förvärvat en fastighet i Eskilstuna som i dagsläget består av en stor byggbar tomt. En totalentreprenad är upphandlad och bygglov för en bilhall är erhållet. Den totala investeringen kommer hamna runt 58 mkr, hyresavtal är tecknat på 10 år med Hedin Mobility, och färdigställande är planerat till sommaren 2025. Marken ligger granne med bolagets tidigare ägda fastighet Navaren 13 så projektet ligger inom synhåll från bolagets kontor.  

 

Under april tillträdde vi även Etapp 2 av den affär vi gick ut med förra hösten. Avser förvärv av 7 fastigheter till ett fastighetsvärde om 133 mkr. Efter tillträdet överstiger bolagets totala fastighetsvärde för första gången 2 mdr kronor. 

 

Vi har samtidigt avyttrat fastigheten i Delsbo. Fastigheten låg inte inom vårt geografiska prioriteringsområde och försäljningen gjordes i närheten av senaste externvärderingen. Vi ser kommande möjligheter i både förvärv och avyttringar. 

 

EMISSION

Bolaget är mitt i processen gällande en garanterad företrädesemission om 59,8 mkr. Tillskottet behövs främst för att minska bolagets externa belåning. Planen är att emissionen skall vara klar i slutet av maj. Ytterligare kapitaltillskott kommer vara nödvändiga för att bolagets tillväxtresa skall fortskrida.  

 

FINANSIERING

Bolagets ursprungsfinansiering om 441 mkr, via Storebrand, löper ut sista maj. Vi har under kvartalet löst finansieringen och kommer från och med 1:a juni flytta den till Swedbank. Krediten kommer minskas med 121 mkr vilket fortsättningsvis kommer påverka kassaflödet och räntekostnaderna positivt. Under kvartalet har vi även jobbat aktivt med räntesäkringar. Efter förlängningen av ovanstående kredit kommer ca 60% av bolagets portfölj vara räntesäkrad på mellan 3-5 år.

 

LISTBYTE

Vi har återigen tagit upp arbetet med listbyte till Nasdaq First North Growth Market. Vi ser det som en kvalitetsstämpel på bolaget att genomföra bytet och tidplanen ligger med första handelsdag planerad till 13:e juni. Detta förutsätter såklart att det fortsatta arbetet fungerar utan "gupp" på vägen.

 

FRAMTID

Tingsvalvet förvärvar, förädlar och utvecklar högavkastande kommersiella fastigheter. Vi äger lättförvaltade fastigheter med starka kassaflöden och stabila hyresgäster. Vi har en diversifierad fastighetsportfölj med en genomsnittlig kontraktslängd på 7,9 år. Hyresgästen är viktigast för oss och för vår framtida intjäning. Vi ser, trots omvärlden, möjligheter att fortsätta utveckla bolaget  

 

  

 

FINANSIELL ÖVERSIKT OCH NYCKELTAL I URVAL, KONCERNEN

 

UTVECKLING UNDER KVARTALET

 

VÄSENTLIGA HÄNDELSER UNDER FÖRSTA KVARTALET

 

 

VÄSENTLIGA HÄNDELSER EFTER KVARTALETS UTGÅNG

 

 

 

 

För ytterligare information, vänligen kontakta

Tingsvalvet Fastighets AB (publ)

Håkan Karlsson, VD   Magnus Fält, vice VD/fastighetschef

Tel: +46 70 618 24 61   Tel: +46 70 618 24 60

Email: hakan.karlsson@tingsvalvet.se  Email: magnus.falt@tingsvalvet.se

 

INFORMATION OM MAR

Informationen i detta pressmeddelande är sådan information som Tingsvalvet Fastighets AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, enligt kontaktpersonens försorg, för offentliggörande kl 08.00 den 6 maj 2024.

 

 

 

Om Tingsvalvet

För mer information om Tingsvalvet Fastighets AB (publ), vänligen se; www.tingsvalvet.se.

 

Tingsvalvet är ett kassaflödesdrivet fastighetsbolag med fokus på kommersiella fastigheter med hög direktavkastning. Fastighetsbeståndet är fokuserat till starka lokala lägen, framför allt i Mellansverige. Den 31 mars 2024 uppgick fastighetsvärdet till ca 1,9 miljarder kronor.

Läs mer hos Cision
Read more about Tingsvalvet Fastighets AB