Reports

Published: 2024-05-07 08:30:00

Gomero Group AB: Delårsrapport Q1 1 januari – 31 mars 2024

Första kvartalet i korthet

Inledningen av 2024 började bra med god försäljning och hög aktivitet på samtliga marknader. Första kvartalet stänger vi med en nettoomsättning på 10 836 (8 278) tkr, en ökning med 31% jämfört med föregående period. Rörelseresultat på EBITDA-nivå ökade till 136 (-192) tkr. EBITDA-resultatet jämfört med föregående period påverkas av produktmixen under kvartalet samt fortsatta investeringar i bolagets internationella expansion.  Satsningen inom försäljning och marknad visar positiva effekter främst inom eftermarknad och abonnemang.

Koncernen sammanfattning perioden januari – mars 2024

          Nettoomsättningen ökade till 10 836 (8 278) tkr

          Rörelseresultat på EBITDA-nivå ökade till 136 (-192) tkr

          EBITDA-marginalen uppgick till 1,3 (-2,3) %

          Rörelseresultat på EBIT-nivå uppgick till -284 (-676) tkr

          EBIT-marginal uppgick till -2,6 (-8,2) %

          Periodens resultat uppgick till -236 (-684) tkr

          Periodens resultat per aktie uppgick till -0,1 (-0,2) kr

          Eget kapital per aktie ökade till 6,2 (6,0) kr

"Avropsordern i april från Ellevio, bekräftar att våra kunder är nu redo att fullt ut implementera de mervärden som vi på Gomero och SIPP erbjuder. Vi ser en ökad efterfrågan på våra system och tjänster från både nya och befintliga kunder.", säger Jan-Eric Nilsson, VD på Gomero.

Våra intäktsflöden, på rullande 12 månader kvartalsvis till och med Q1 2024 uppgick till:

          System Sales (53%),

          After Sales (33%) och

          Subscriptions (14%).

 

Väsentliga händelser under första kvartalet

  • I januari fick Gomero första ordern att använda SIPP vid datacenter i Australien. Projektet som är Essential Energys första i sitt slag omfattar en stor så kallad zontransformatorstation som använder miljövänlig esterolja för kylning av transformatorerna. SIPP är i dag den enda godkända teknologin att kunna detektera både ester- och mineralolja ner till 1 PPM.
  • I februari meddelar Gomero att uppgraderingen till 4G/5G skapar ökad orderingång och vi hittills fått orders från flertalet kunder på totalt 6,6 mkr för LTE-uppgraderingen under 2024.

 

Väsentliga händelser efter periodens utgång

  • I april flaggade Gomero att Andrés Westerberg har köpt aktier till ett antal som överstiger 10% av bolagets aktier och per den 9 april 2024 394 800 aktier, motsvarande 10,02% av aktiekapital och röster.
  • I april fick Gomero en avropsorder på SIPP till ett ordervärde om 20 Mkr från Ellevio AB. Ordern skall levereras och installeras under 2024–2025. Avropsordern är ett resultat av bolagens mångåriga samarbete runt SIPP, i syfte att implementera effektiva strategier för effektivisering av underhållet på Ellevios transformatorstationer. Avropsordern omfattar uppgraderingar som möjliggör uppkoppling, insamling och dataanalys från kritiska komponenter på Ellevios stationer.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Nils Lindgren, CFO

Tel. +46 (0)722 03 19 49

E-post: nils.lindgren@gomero.com

Jan-Eric Nilsson, VD

Tel. +46 (0) 73 519 10 11

E-post: jan-eric.nilsson@gomero.com

Denna information är sådan information som Gomero Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom kontaktpersonens försorg, för offentliggörande den 7 maj 2024 kl. 08.30.

Om Gomero

Gomero Group AB (publ) är ett bolag som hjälper kunder inom energisektorn till en långsiktigt hållbar ekonomisk tillväxt genom utveckling av system och tjänster för prediktivt underhåll – en viktig strategisk fråga i energiomställningen. Med Gomeros uppkopplade produkter, sensorer och dataanalys ser vi till att underhållsarbetet kan optimeras samtidigt som man möter kraven på kostnadseffektivitet och hållbarhet.

Gomeros produkt SIPP™ är marknadsledande i Sverige och hjälper över hundra kunder i nio länder med digitalisering av underhållsprocesser på transformatorstationer. För kunderna innebär det ökad driftsäkerhet, minskade kostnader och bättre möjligheter att arbeta mer effektivt med sitt underhåll. Bland Gomeros kunder finns bland annat Ellevio, Vattenfall, Lede AS, Fingrid och Deutsche Bahn.

Koncernen, med säte i Göteborg, består av två helägda dotterbolag, Gomero Nordic AB och Gomero Pty. Ltd.

 

Läs mer hos Cision
Read more about Gomero Group AB