Published: 5/28/2019 11:56:48 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about RhoVac AB: Edison inleder bevakning av Rhovac i uppdragsanalys med värdering på 37,20 kr

Forskningsbolaget Rhovac utvecklar läkemedelskandidaten RV001, en cancerimmunterapi designad för att förhindra eller begränsa metastas genom att aktivera T-celler mot celler med metastatisk potential. Terapin innehåller fragment av proteinet RhoC, vilket är överuttryckt i celler med metastatisk potential i en rad cancerformer. Det framgår av en uppdragsanalys daterad den 28 maj gjord av Edison Investment Research som inleder bevakning av Rhovac. Analysen är gjord på uppdrag av bolaget.

Rhovac har en pågående nyemission som vid fullteckning ska tillföra bolaget 154 miljoner kronor efter emissionskostnader och är helt garanterad. Kapitaltillskottet ska användas både den kliniska fas IIb-studien för RV001 i prostatacancer, där resultat väntas under andra halvåret 2021 samt till en kombinationsstudie.

"Rhovac kommer att behöva en partner efter positiva fas IIb-resultat. Vi värderar Rhovac till 708 miljoner kronor, vilket motsvarar 37,20 kronor per aktie", skriver Edison i analysen. Det är dubbelt upp mot aktuell kurs på 18,15 kronor vid analystillfället.

Read more about RhoVac AB