Published: 2/28/2023 8:23:55 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Beowulf Mining PLC: Beowulf Minings företrädesemission tecknades till 73,5 procent

Prospekteringsbolaget Beowulf Minings företrädesemission tecknades till 62,8 miljoner kronor, vilket motsvarar en teckningsgrad om 73,5 procent. Beowulf Mining kommer inte att aktivera teckningsåtaganden. Totalt 68,2 procent av emissionen tecknades med stöd av teckningsrätter.

"Efter de positiva ekonomiska resultaten för Kallak Norra är detta ännu en viktig milstolpe bolaget nått under inledningen av 2023. Vårt fokus ligger nu på utvecklingen av Kallak Norra och på att få ut dess högkvalitativa järnkoncentrat på marknaden 2026", uppger vd Kurt Budge i en kommentar.

Han fortsätter.

"Med målet att ta Kallak i produktion 2026 och Grafintecs möjlighet att producera anodmaterial, är vi entusiastiska över vad vi kan leverera med dessa verksamheter 2023. Samtidigt ser bolaget, med förra årets prospekteringsframgångar i Kosovo, en realistisk möjlighet att knoppa av Vardar Minerals som ett fristående börsnoterat bolag, vilket vi kommer att undersöka vidare."

I den brittiska emissionen, PrimaryBid, var teckningen 0,8 miljoner pund, motsvarande en teckningsgrad om 37,8 procent. Utöver det fick man in 0,4 miljoner pund. Totalt uppgick teckningen i den brittiska emissionen till 1,3 miljoner pund.

Read more about Beowulf Mining PLC