Published: 3/27/2023 7:39:18 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about CS MEDICA A/S: CS Medica ska göra riktad nyemission till Rong Shi - bildar också samriskbolag

Medicinska cannabisbolaget CS Medica har ingått avtal med Inner Mongolia Rong Shi Hi-Tech i Kina om att göra en riktad nyemission på 60 miljoner danska kronor. Det fastställda teckningspriset i emissionen är 28,18 danska kronor, vilket innebär en premie på hela 454 procent mot senaste stängningskursen, enligt ett pressmeddelande.

Investeringen är uppdelad i två trancher på 30 miljoner danska kronor vardera. Den första delbetalningen är beroende av att 3-5 Cannasen CBD-produkter registreras och godkänns av Kinas nationella myndighet för medicinska produkter.

Den andra delbetalningen förutsätter att CS Medica når intäkter på minimalt 62,4 miljoner danska kronor under tolvmånadersperioden efter den första delbetalningen. Om CS Medica inte uppfyller kraven kommer nya aktier i CS Medica att emitteras till Rong Shi för 30 miljoner danska kronor.

Emissionen omfattar 14,76 procent av de utestående aktierna i CS Medica.

Avtalet om emissionen är ingånget efter att parterna också kommit överens om att bilda ett samriskbolag i Kina.

"Tillsammans med Rong Shi har vi nu den nödvändiga kapaciteten i CS Medica för att penetrera den asiatiska marknaden med våra medicinska produkter Cannasen CBD", kommenterar vd Lone Henriksen.

Read more about CS MEDICA A/S